[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sărbătoare la Marino (Roma)

salaAsociația ”Antica Dacia” a împlinit 2 ani de la înființare și … 200 de membri.

Sâmbătă, 21 septembrie

don pietro si toma
Don Pietro și Toma Romulus Șinca, președintele asociației românești

Dublă sărbătoare sâmbătă la Marino (Roma). Asociația ”Antica Dacia” sub îndrumarea președintelui și fondatorului ei Toma Șinca Romulus a aniversat doi ani de la înființarea asociației și înscrierea celui de-al 200-lea membru în rândurile acesteia. Locația manifestării a fost Oratoriul Bisericii Santa Barnaba din Marino al cărei preot, don Pietro, un amic al comunității românești a vrut să fie prezent și să adreseze câteva cuvinte celor prezenți.
Sala a devenit neâncăpătoare pentru membrii asociației dar și pentru prietenii veniți de la Roma, Latina, Colleferro, români și italieni, reprezentanți ai Partidului Identitatea Românească și ai ziarului ”Actualitatea magazin” sau din  împrejurimile satului. Atmosferă de sărbătoare pentru toți cu muzică, mâncare, băutură și chiar fără manele și mici.
Cap de afiș al manifestării a fost o invitată care participă la mai toate petrecerile românești și care a încântat cu vocea ei inimile tuturor: artista populară Steluța Floriștean. S-a mâncat, s-a băut, s-a jucat și s-a simțit bine și datorită aportului magazinului alimentar românesc ”Da Ramona”, sponsor oficial al aniversării.

Asociația s-a dovedit de-a lungul acestui timp un punct de referință al comunității românești din Marino. Nu demult, una din acțiunile sale s-a materializat în sprijinirea morală și juridică a unui tânăr agresat la locul de muncă. ”Antica Dacia” a luat atunci atitudine și a organizat o manifestare chiar sub geamurile primăriei, dând dovadă de implicare și interes pentru membrii ei, ai comunității românești în particular.

Cristi Merchea

pregatire steluta si visinel toma si av