[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sărbătoare la Morolo (Frosinone)

rapsodia 3Asociația românilor din Morolo ”Rapsodia” a organizat sâmbătă, 27 iulie, o ultimă manifestare înainte de vacanța de vară

rapsodia 4Sâmbătă, ora 19,  parcul Sorbo del Largo- Morolo, provincia Frosinone.

Soarele dogorește dar dorința de aîncepe e și mai arzătoare. Câte o adiere de vânt ,ce venea din pădurea care acoperea creasta  muntelui , ne dădea posibilitatea să respirăm aerul prospat şi curat și speranța că vom putea face ce n-am propus. Nici vorbă de a începe spectacolul la acea oră aşa că am decis să mai amanăm până  se mai răcoreşte un pic , prilej cu care am mai schimbat câteva vorbe cu cei sosiţi , despre situaţia românilor din zonă . După o oră si jumătate spectacolul a fost deschis de către solista grupului RAPSODIA , Florina Stoleriu , cu patru melodii populare, urmat de un program de dansuri populare . A urmat un grup vocal care  a prezentat un program de cântece românesti printre care – Iarba verde de acasă , Noi suntem romăni, Omul bun şi pomul copt, Verde rourat . Având printre oaspeţi un bun prieten italian, Mario Di Leta, l-am invitat să ne ne prezinte un program de muzica italiana şi ne-a încântat cu melodiile – Il tempo se ne va , Porta portese si L’ Italiano .

Am inchis spectacolul cu dansul  Brasoveanca, dans  la care au participat cu toţii: români şi italieni, tineri şi copii . Seara a continuat până dupa miezul nopţii cu dans şi voie bună ca la noi la români. Au fost oferite de către preşedintele asociaţiei Rapsodia Gheorghe Stoleriu, prăjituri, mici şi bere drept mulţumire pentru tot ce a fost realizat pâna acum, aceasta fiind ultima activitate organizată înainte de vacanţă.

Mulţumim administraţiei comunei Morolo, primarului Girolami  Anna Maria , pentru sprijinul acordat in obţinerea acestei locaţii de desfaşurare a spectacolului nostru .

Vacanţă placută tuturor şi drum bun celor care pleacă în România!
Gheorghe Stoleriu  –  Preşedintele Asociaţiei RAPSODIA

foto și text: Gheorghe Stoleriu

rapsodia 2