[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sărbătoare românească la Aprilia. Primarul primit cu pâine și cu sare

APRILIA (Roma) 

Sărbătoarea Națională a României în presa italiană.

foto: Lucia Ileana Pop

Dacă de cele mai multe ori presa italiană nu pierde ocazia de a publica fiecare eveniment negativ cu români, iată că de ceva vreme multe lucruri frumoase despre conaționalii noștri au început să apară și pe la ei. Sărbătoarea noastră de 1 Decembrie și Centenar a fost trecută în revistă de mai multe publicații, de la Palermo și până în nordul Peninsulei. 

Primarul Terra primit cu pâine și sare

De data aceasta vă prezentăm un material publicat de aprilianews.it – „Festa Nazionale della Romania nelle radici d’Europa” (Sărbătoarea Națională a României în rădăcinile Europei).

Un eveniment important pentru comunitatea românească din Aprilia în cartierul Toscanini, pentru a celebra cei 100 de ani de la Marea Unire a României. O frumoasă sărbătoare unde simțul apartenenței la România, care străbate cultura, limba, istoria și tradiția culinară, întărește identitatea oamenilor și a popoarelor.

În deschidere, o reprezentantă a comunității românești, președinta Asociației Matres, Ligia Luca,  a mulțumit pentru prezența primarului Antonio Terra, comitetul de cartier Toscanini și pe profesoara Lucia Ileana Pop.

Amprentă romană în neolatina limbă română și în tradiția întâmpinării cu pâine și cu sare a oaspeților seratei, oferite la început primarului dar și tuturor celor sosiți. O întâlnire fericită cu poeziile recitate de copii și muzica populară fascinantă cântată de Elena Lazar, David Vasile, Leonard Nae și Fabrizio Ricu, care, cu vocile lor, au scos tinerii la dans și au reconstruit sentimentul unității.”

Cuvinte frumoase despre oameni frumoși care, departe de casă, au ținut să serbeze ceea ce le rămâne mereu în suflet: patria mamă, România. 

 

Lasă un răspuns