[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sărbătoarea muzicii la Roma

Duminică, 21 iunie 2015, începând cu ora 17,30, va avea loc în Sala Consiliului Comunal de la Riano (RM) a treia ediție a concertului “I ragazzi festeggiano in musica”. 

locandina

Evenimentul, organizat sub patronajul Ambasadei României în Italia de către Asociația culturală română-italiană Propatria în colaborare cu Administrația Comunală din Riano, își concentrează atenția asupra importanței colaborării interculturale și a integrării comunității românești în Italia.

Proiectul creat în anul 2012 de către M. Cătălina Diaconu, Profesor de pian principal la Conservatorul Santa Cecilia în cadrul cursurilor pre academice, propune publicului din Riano o reîntâlnire cu tinerii pianiști din clasa de pian a Doamnei Profesoare: Walter Benedetti, Natalia Colantoni, Greta Dari, Federica Monaca, Giacomo Refolo, PierPaolo Vandilli care vor susţine un program muzical cu piese de: J. S. Bach, W. A. Mozart, L. van Beethoven, F. Schubert, F. Chopin, F. Liszt, S. Rachmaninov.

catalinagrup-300x200

Alături de tinerii pianiști va evolua grupul coral “Arpeggio & Roua”condus de Simona Vasile, cu un program alcătuit din piese muzicale culese din folclorul românesc și o selecție de melodii din repertoriul Mariei Tănase.

 

Cu această ocazie va fi prezentată expoziția de grafică satirică“Ridendo castigat mores” a artistului român Mihai Pânzaru – PIM și vor fi expuse tablouri ale pictoriței romane Roberta Spingi.

Cătălina Diaconu, care de câțiva ani a ales să locuiască la Riano, coordonează proiectul și propune, în calitate de Director Artistic al Asociației culturale româno-italiene Propatria, un program care răspunde necesității de a oferi și cetățenilor de alte naționalități, mai ales celor de origine română, instrumente culturale adecvate pentru a își putea exprima pe deplin propria creativitate, pregătire, precum și stăpânirea unei bogate moșteniri de tradiții artistice care și-au nutrit rădăcinile de-a lungul secolelor.

Diferitele momente ale concertului sunt prezentate în așa fel încât să permită publicului urmărirea unui argument principal: prietenia între popoare, indispensabilă în lumea în care trăim, respectul reciproc față de valorile culturale și spirituale pe care fiecare dintre noi le avem în decursul vieții, colaborarea matură și responsabilă în vederea creării unui viitor de stabilitate și demnitate pentru toți aceia care au dorit ca Riano să devină casa lor, un spațiu de armonie și înțelegere reciprocă, de bunăstare și progres.