[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sărbătorile de iarnă readuc în țară cetățenii români. Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de fluidizare a traficului

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România.

Ca în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere ale frontierei se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ. Va fi folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier. În această perioadă se înregistrează valori de trafic foarte crescute, aproape duble față de o perioadă normală.

P.T.F. Nădlac II Autostrada, la frontiera cu Ungaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier ÎN 2016, peste 454.000 persoane și 195.700 mijloace de transport.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţie numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala  modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei.

www.politiadefrontiera.ro.

 

Lasă un răspuns