[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Sărbătorim împreună” românește la Alcamo, Sicilia

Duminică, 4 noiembrie, la Teatrul Cielo d’Alcamo din localitatea cu același nume, la câțiva kilometri de Palermo, Asociația Decebal&Triain organizează evenimentul „Festeggiasmo insieme” (Sărbătorim împreună)

Evenimentul, aflat la cea de a III-a ediție, este dedicat anul acesta Centenarului României, trezind interesul multor români din zonă dar și al multor companii locale italenești care vor fi prezente. Elena a reușit să aducă și de data aceasta nume frumoase ale artiștilor români, pe afiș fiind Sofia Vicoveanca, formația  „Nemuritorii” și Nae Leonard. mai mult, evenimentul va fi transmis și de televiziunea locală 

 

     Elena Ciobanu,președinta asociației, și Gabriela Andor, vicepreședinta, sunt sufletul acestui proiect iar munca lor voluntară, dar care arată fața frumoasă a unei comunități care, în Sicilia, numără peste 65.000 de români. Numai localitatea ALcamo are peste 5000 de rezidenți români, semn că cetățenii noștri se simt ca acasă și s-au integrat atât de bine încât interesul arătat de presa locală pentru fiecare moment  nu este deloc indiferent. Prezentă și o echipă a TVR. 

Cristi Merchea

Lasă un răspuns