[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Șase metode naturale pentru combaterea arsurilor la stomac

acidesa

Arsura la stomac nu este o afectiune cu adevărat legată de inimă, este o afecțiune larg răspândită, care apare atunci când o persoană are experiențe de reflux gastric. Refluxul acid are loc atunci când acidul din stomac, amestecat cu alimente sau lichide parţial digerate, se mută în gât şi esofag, cauzând iritaţii.

Milioane de oameni din toată lumea se plâng că suferă de arsuri la stomac cel puțin o dată pe săptămână. În timp ce suferinţa cauzată de arsurile la stomac, ocazional, nu este de obicei un motiv de îngrijorare, evenimentele pe termen lung pot duce la afecțiuni ale sistemului digestiv. Indiferent de frecvența sa, există metode naturale care vă pot scuti să  dezvoltați această condiție comună de sănătate.

 

  1. Mestecaţi gumă

Atunci când mestecaţi gumă produceţi salivă. Saliva este un alcalin care poate ajută la neutralizarea acizilor din produsele alimentare care sunt regurgitate și, astfel, reduce arderea care este de multe ori unul dintre simptomele celor mai cumplite arsuri la stomac.

 

  1. Beţi un pahar cu apă

Înloc de a lua medicamente pentru ulcer, pacienţii care au băut un pahar de apă, atunci când se confruntau cu arsuri la stomac, au redus mult mai repede aciditatea. Apa potabilă ajută la creșterea nivelului pH-ului din organism, reducând simptomele de arsuri la stomac.

4

 

  1. Practicaţi o bună postură

O altă modalitate de a ajuta camera stomacului în a digera alimente, include dormitul fie pe dreapta sau pe stânga, dar nu şi pe stomac. Ridicarea capului şi a umerilor de asemenea pare a ajuta oamenii să reducă efectele arsurior de stomac.

 

  1. Respiraţie profundă și de multe ori

Respirația profundă a fost întotdeauna considerată o modalitate de a calma nervii. În plus, respiraţia profundă poate ajuta la întărirea muşchilor care înconjoară sfincterul în care se află esofagul inferior. Acest lucru poate avea un rol esențial în reducerea simptomelor de reflux de acid. Această tehnică este rapidă și ușoară, și poate fi  efectuată în orice loc, în orice moment.

 

  1. Restructurarea alimentaţiei

Există o serie de alimente care sunt cunoscute în a declanșa pirozisul. Unele dintre aceste produse alimentare și băuturi includ: carnea, cafeaua, ciocolata, produsele lactate, alimentele condimentate și sifonul sau apa mierala. Evitarea acestor alimente poate reduce foarte mult riscul de a dezvolta arsuri la stomac.

 

  1. Consumaţi mese bogateîn proteine

Mesele care conţin un nivel ridicat de proteine ​​sunt eficiente la creșterea presiunii asupra sfincterului care se află în esofag. Acest lucru poate să-l facă capabil să reziste la refluxul acid mai ușor. Alimentele grase pot crește însă riscul de arsuri la stomac.

Efectuarea de modificări simple în obiceiurile zilnice, cum ar fi mâncatul, dormitul și respirația, pot ajuta la reducerea apariţiei de arsuri la stomac.

 

Carmen Vraniţani