[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

SAUR, cel mai bun blindat românesc dorit de englezi

saur 2Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Martin Harris, interesat de blindatul românesc.

Românii sunt capabili de multe lucruri bune, chiar şi pe timnp de criză şi reorganizare a armatei. Vestea că la Moreni se construiesc transportoare blindate performante, cu grad sporit de siguranţă pentru militari, a ajuns şi la Londra spune cotidianul „Adevărul” în ediţia de astăzi.  Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Martin Harris, a declarat, într-o vizită în judeţul Dâmboviţa, că ţara sa ar putea începe, în viitorul apropiat, o colaborare strânsă în acest sector.

Excelenţa sa a spus chiar că transportoarele româneşti ar putea beneficia şi de tehnologia britanică mai spun cei de la ADEVARUL.  „Este vorba de o inţiativă deosebită pe care o avem în Marea Britanie. Am observat că aveţi capabilităţile foarte importante în industria de apărare. Şi noi avem capabilităţi în Marea Britanie care sunt foarte potrivite pentru România. Deci, în ce măsură este posibil, aş dori să sprijin proiecte comune între industria de apărare din România şi cea din Marea Britanie”, a declarat Martin Harris.   Transportorul blindat Saur 2, fabricat la Moreni este gata de a tranporta militari în teatrele de operaţiuni. Blindatul a primit toate calificativele de siguranţă pentru militari, în ceea ce priveşte carcasa.
Citeste mai mult: adev.ro/mwg1wohttps://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eiZ1p9aDYxM