[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Scandalul Cambridge Analytica – Facebook a colectat istoricul convorbirilor şi al mesajelor de pe telefoanele cu Android ani la rând

Facebook a colectat istoricul convorbirilor şi al mesajelor de pe telefoanele cu Android ani la rând.
Modul superficial în care, până nu de mult, Android a gestionat accesul aplicaţiilor la datele utilizatorilor a permis Facebook să strângă date despre apelurile şi mesajele trimise şi primite. Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al companiei Facebook, a admis miercuri seară că au existat unele „erori”, în prima reacţie după apariţia informaţiilor privind utilizarea ilegală a datelor în scop electoral de către firma Cambridge Analytica.

V-aţi întrebat vreodată cât rău poate să producă un like pe Facebook, dar diversele aplicații? Datele a peste 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare online Facebook au fost folosite pentru a acționa în campania electorală a alegerilor prezidențiale din America.

Facebook a anunţat câteva schimbări importante în ceea ce priveşte aplicaţiile care vor acces la datele utilizatorilor reţelei de socializare, după scandalul Cambridge Analytica.

Mark Zuckerberg și-a prezentat scuzele în ziarele britanice şi americane.

„Avem o responsabilitate: să vă protejăm datele. Dacă nu reuşim acest lucru, nu le merităm”, a scris miliardarul american Mark Zuckerberg în mesajul publicat în şase ziare britanice, printre care Sunday Times, Mail On Sunday, Observer, şi trei americane – The New York Times, Washington Post, Wall Street Journal. 

Ce se întâmplă zilele acestea cu Facebook şi Cambridge Analytica ar putea schimba radical regulile jocului online. Facebook a pierdut 75 de miliarde de dolari la bursă într-o săptămână.

Lasă un răspuns