Detoxifierea reprezintă cheia către un organism sănătos. Chiar dacă organismul are un sistem excretor bine pus la punct de eliminare a toxinelor, astăzi, acesta nu mai face față excesului de substanțe dăunătoare provenite din mâncare, apă şi aer.
O detoxifiere corectă începe cu purificarea colonului. Curăţarea colonului, numit şi „groapa de gunoi” a organismului, este egală cu o detoxificare totală a întregului organism. Alimentația trebuie să fie bogată în cereale, legume și fructe pentru că acestea conțin fibre ce stimulează tranzitul intestinal.
Atunci când materiile toxice aflate în interior nu sunt eliminate, acestea încep să se descompună provocând apariţia paraziţilor, a constipaţiei, a sindromului de colon iritabil, a durerilor de stomac sau chiar a cancerului.
Detoxifierea organismului pe cale naturală poate reduce apariția diferitelor boli și afecțiuni. Dietele de acest gen conțin numai mâncăruri sănătoase, apă minerală, fructe, legume, pește sau carne de pui.
Consumate în forma lor naturală sau sub formă de sucuri făcute în casă, fructele oferă organismului antioxidanți și minerale care forțează eliminarea toxinelor.
Lămâile ajută la transformarea toxinelor astfel încât pot fi ușor eliminate din organism. Puteți consuma până la 2 litri de limonadă pe zi.
Merele conțin substanțe nutritive benefice precum: fibre, vitamine ;i minerale, toate contribuind la procesul de detoxifiere. De asemenea, merele ajută și la reglarea tranzitului intestinal și la stimularea detoxifierii organismului.
Dieta cu mere pentru detoxifierea ficatului este cea mai eficientă metodă naturală de mineraliza și vitaminiza organismul. Ficatul este „uzina” cu ajutorul căreia corpul nostru prelucrează deşeurile, necesită o bună funcţionare, iar curele de detoxifiere sunt recomandate în menţinerea sănatăţii sale.
Detoxifierea cu suc de mere nu durează mai mult de 5 zile. În tot acest timp se vor consuma numai mâncăruri uşoare şi se va bea câte un litru de suc de mere pe zi. Sucul de mere se bea cu câteva minute înainte de masă sau la două ore după, niciodată în timpul mesei şi neapărat proaspăt.
Merele sunt recomandate şi persoanelor care suferă de reumatism, ele conţin acid malic şi potasiu şi ajută la eliminarea sărurilor depuse pe articulaţii.
Sfecla rosie este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra organismului nostru. Are un aport crescut de vitamine, ceea ce ajută la o detoxifiere optimă. În acelasi timp îmbunătățește și digestia și ajută la o mai bună funcționare a ficatului.
Broccoli și usturoiul sunt legume de nelipsit din orice cură de detoxifiere a organismului. Broccoli conține fibre și previne apariția unor forme de cancer. Apoi, usturoiul este deja cunoscut pentru calitățile lui benefice. Fiind denumit și antibioticul natural, usutroiul este un puternic antiviral și antiseptic. Usturoiul are un efect pozitiv asupra procesului digestiv și ajută la curățarea ficatului.
Pe timp de vară aveți la dispoziție o sumedenie de fructe care ajută la detoxifierea organismului. Este timpul cel mai potrivit pentru a începe o astfel de dietă pentru că natura ne pune la dispoziție ce are mai gustos, mai natural, mai vitaminizant și energizant.
Efectele benefice ale dietei de detoxifiere se datorează nu numai alimentelor pe care le conține, ci și a celor pe care le exclude. Se recomandă evitarea consumului de sare, de cafeină, de îndulcitori sau orice alimente prăjite sau cu nivel ridicat de grăsimi. Ca și regulă generală, se recomandă 2–3 litri de apă pe zi.