[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Schengen – Când vor dânşii

Aceasta le transmite Guvernul României oficialilor europeni

Ministrul român de interne, care merge la reuniunea JAI, are mandat din partea guvernului să spună tuturor oficialilor europeni că autorităţile de la Bucureşti au îndeplinit tot ce ţine de partea română pentru aderarea la Schengen. ”Ce ţine de dânşii să facă când doresc”, a afirmat premierul Ponta.

Primul ministru spune că executivul nu mai doreşte să fixeze un termen pentru aderarea la Schengen şi care să nu fie respectat. ”Aveţi mandat din partea Guvernului să spuneţi tuturor colegilor noştri europeni că suntem perfect pregătiţi pentru Schengen, că ce ţine de noi s-a făcut şi ce ţine de dânşii să facă când doresc. Nu mai dorim o dată, ca de fiecare dată să ni se spună «nu acum, data viitoare». Când termină toate alegerile lor naţionale, toate problemele, atunci noi suntem pregătiţi şi intrăm în Schengen”, a spus Ponta în şedinţa de guvern.

El a adăugat că activitatea ministerului de externe şi a celorlalte ministere este importantă pentru ridicarea tuturor restricţiilor pe piaţa muncii, impuse lucrătorilor români din străinătate, începând cu anul viitor.