[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

SCRISOARE DESCHISA DIN ITALIA: Unde este democrația și transparența PMP?

congres_PMP 

Scrisoare deschisă,

Domnului  Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populara

Domnului Constantin Onaca, secretar general al Partidului Mișcarea Populara

Domnului Cristian Diaconescu, coordonator Departamentul pentru romanii de pretutindeni

 
          Stimați domni,
            Ținând cont de faptul că, din păcate, refuzați cu obstinație să răspundeți întrebărilor noastre și având in vedere ultimile noutăți pe care le aflăm doar din presă, folosim această metodă pentru a vă transmite nemulțumirea și mâhnirea noastră și a vă aduce la cunoștință unele informații pe care probabil nu le aveți, fiindu-vă ascunse in mod deliberat.
Filiala Italia a Organizației Diaspora PMP a desfășurat o activitate intensă atât in precampanie cât și în campania electorală prezidențială. Organizațiile locale și-au făcut datoria fața de partidul pe care dumneavoastră îl conduceți în acest moment, obținând printre cele mai bune rezultate pe PMP Diaspora.
         Având însă în vedere că, în urmă cu câteva zile am aflat cu stupoare și indignare de numirea în funcția de secretar general al organizației diaspora a domnului Vasile Bob, în cea de  secretar general adjunct a doamnei Cristina Preda iar că unul dintre vicepresedinți este dl Doru Coliu, vrem să vă aducem la cunoștință următoarele: domnul Vasile Bob împreună cu cei mai sus menționați au anunțat organizația  în luna septembrie 2014, ostentativ, că intră în “concediu” pe perioadă nedeterminată, pe toată perioada precampaniei si campaniei electorale, dispărând complet din activitățile  partidului dar încercând, în permanență, sabotarea organizației, a filialei și a conducerii acesteia în general.
         •          mai mult, domnul Vasile Bob, în perioada de precampanie și în perioada campaniei electorale pentru prezidențialele din 2014, a susținut fără rușine, pe față, candidatul William Branza îndrumând alegătorii din Italia să voteze cu acesta cu toate că PMP-ul avea un alt candidat.
         •         doamna Cristina Preda și domnul Doru Coliu au avut exact aceeași atitudine, neimplicându-se cu absolut nimic în campania electorală așa cum au făcut și în luna mai 2014 în timpul alegerilor europarlamentare. Mai mult, în ziua alegerilor europarlamentare, domnul Doru Coliu, soția acestuia și ceilalți 2 membri delegați în secțiile de votare (organizația lui având 4 membri!), nu s-au prezentat la secțiile unde erau membri în birou, întrucât au considerat că dacă nu sunt platiți, nu merită efortul.
Stimați domni, ținând cont de cele menționate mai sus, am dori să știm cum este posibil ca persoane care nu și-au adus nicio contribuție în campania electorala, care în toată această perioada au sabotat partidul, să apară în conducerea organizației noastre?
         Cum este posibil ca o persoană precum Vasile Bob, să fie numită secretar general al Diasporei și coordonator al filialei Italia, mai ales că de peste 1 an locuiește in România?  Cum este posibil ca dl Doru Coliu, care în ziua alegerilor europarlamentare era la grătar și nu în secția de votare, să fie numit președinte al filialei Spania?
Cum este posibil ca persoane care au muncit și au fost alături de partid, de conducerea acestuia, care  s-au luptat cu poliția, carabinierii sau jandarmii în ziua alegerilor, să fie înlăturate și înlocuite de sabotori și trădători?

Acesta este ,,Partidul Altfel”?

         Cum am putea să fim conduși de dl Bob Vasile, care în 2012 ne suna pe fiecare în parte ca să ieșim să votăm la referendumul pentru suspendarea președintelui (știind că noi, cei din partid, trebuia să ne abținem și să nu ieșim la vot)? El vine acum să conducă PMP-Italia? Dumneavoastră, domnule Tomac, sunteți în cunoștință de cauză cu ce s-a întâmplat în Italia? De ce-l susțineți cu înverșunare pe acest om care a făcut numai rău și valuri în partidul pe care îl conduceți, a creat scandal, a boicotat alegerile, a sunat membrii PMP-ului și le-a spus să nu voteze cu candidatul nostru? Dacă nu ne credeți, vă rog să întrebați reprezentanții din secțiile de votare cine pe cine a pus. Este de notorietate prietenia și servilismul pentru Wiliam Branza. Știați că le-a interzis oamenilor lui să se prezinte la secțiile de votare la alegerile prezidențiale? De ce dați la o parte oamenii buni și de valoare și nu încercați să luați legătura cu ei, ca să aflați adevărul? De ce îi ascultați și îi promovați pe acești oameni de nimic, fără caracter, care își arogă meritele altora.
         Veniți în Italia să ne cunoașteți, uitați-vă pe site-urile noastre, vorbiți cu oameni politici curați despre noi și atunci o să vă faceți o părere personală despre cine suntem noi. În 2004 am fost cei care am pus bazele unor filiale PD în Italia și nu auzisem niciunul de  Bob sau alții ca el. Noi am fost cei care am ieșit să-l susținem pe domnul Traian Băsescu în 2004-2007-2009 și 2012, nu domnul Bob care slujea interesele politice ale altora.
         Ați vrut un altfel de politică? Care? Să dați aproape toți oamenii devotați partidului la o parte, să dați de pământ cu membrii și simpatizanții pro Udrea și pro Băsescu?
Domnule Diaconescu, până la numirea dvs. în funcția de Președinte PMP-Diaspora erați văzut ca unul dintre cei mai renumiți Diplomați Români pe care i-am avut. V-am contactat telefonic și a-ți acceptat să intrați în teleconferință cu noi dar ne-ati dus cu preșul făcând o altă teleconferință în aceeași zi și la aceeași oră însă cu oameni pe care Dl.Bob vi i-a recomandat făcând abstracție voit de existența organizațiilor noastre care au activat în campania electorală  Unde este democrația și transparența partidului? PMP este un partid mic. Prin ceea ce a-ți făcut, l-ați făcut mai mic, înlăturând o mare parte dintre membrii lui pentru câțiva bolnavi de putere.
         Nu există nici un temei legal și mai ales moral care să vă îndreptățească să negați și să desființați organizații întregi ale PMP Italia atâta timp cât oamenii și-au făcut datoria doar din pornire patriotică și nu v-au cerut nimic în schimb.
        Nu puteți nega existența noastră! Nu puteți trece peste munca atâtor oameni! Nu puteți lua în derizoriu entuziasmul și dedicația unor oameni care vor binele țării și a partidului nostru!
Semnatari: 
 
• Florescu Petru – coordonator organizația Torino
• Barbulescu Ion Sevastian – coorodonator organizația Venetia
• Aurelia Ceoromila – coordonator PMP Italia
• Costel Anghelinei – coordonator organizația Aprilia
• Constantin Sorici  – coordonator organizația Roma Lazio
• Cristian Dobrin  – coordonator organizația Roma Lazio
• Florea Constantin – coordonator organizația Velletri
• Mihaela Zoican – coordonator organizația Livorno
• Gheorghe Stoleriu – coordonator organizația Frosinone-Ferentino
• Benzar Florin Cristian – coordonator organizația Latina
• Pop Simion Alex – coordonator organizația Treviso
• Toma Lucian – coordonator organizația Napoli
• Tudoran Ovidiu – coordonator organizația Verona
• Aurel Avasiloaie – coordonator organizația Spania
• Daniel Brezeanu – coorodnator organizatia Franta