[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Scrisoare partidelor politice cărora li s-a făcut dor de românii din Diaspora

 

NDP2

Au trecut 4 ani de la ultimele alegeri parlamentare și locale, și 2 ani de la cele prezidențiale. Aflându-ne în plin an electoral,“partidelor istorice” dinRomânia li s-a făcutiar dor de noi, românii din străinătate. Și de această dată, voi vreți să ne atrageți pe cât mai mulți în capcana bătăliilor murdare pentru alegerile locale și parlamentare din 2016.

 

În lumina acțiunilor de propagandă politică pe care le derulați peste hotare încă de anul trecut prin intermediul „parlamentarilor de diaspora”, vă transmit următoarele:

 

  1. Nu ne mai spuneți că suntem considerați cetățeni de rangul II în străinatate. Știm deja și chiar v-am rugat să faceți ceva în această privință încă dinainte de 2007. Voi, cei din clasa politică actuală, inclusiv parlamentarii aleși de diaspora, vă faceți vinovați pentru felul în care suntem percepuți cei aproximativ 4 milioane de români din diaspora.

 

  1. Nu mai cheltuiți zeci și sute de mii de euro, bani publici, pentru campaniile și vizitele grețoase de propagandă politică în Italia, Spania, Germania, Austria, SUA sau MareaBritanie. Cei dispuși să umble după voi cu oala de noapte sunt în scădere pe zi ce trece, iar oamenii cu demnitate, inclusiv cei din partidele voastre, au început să vadă adevărata față.

 

  1. Nu mai pretindeți că vă pasă. Noi știm cât de mult ne disprețuiți, chiar dacă, din 2000 și până în 2014, noi am trimis în țară peste 61 miliarde de euro. Dimpotrivă, ați fost complici la împovărarea noastrăcu taxe consulare, birocrație excesivă, perpetuarea unei atitudini disprețuitoare față de românii care apelează, contra-cost, la serviciile instituțiilor românești din străinătate.

 

  1. Nu suntem proști și nu avem memoria colectivă atât de scurtă pe cât credeți. Nu vă mai votăm. Nici pevoi, nici pe progeniturile mai tinere care v-au purtat olița în toți acești ani. Reprezentați același rău absolut, indiferent că veniți de la PNL (PDL + PNL), PSD, ALDE, PMP,UNPR, PNTCD sau UDMR. Din vina voastră am plecat din România, cât mai departe de voi, tocmai pentru a ne putea ajuta cele câteva milioane de familii rămase în țară.

 

  1. Nu v-ați înțeles rolul istoric și faptul că v-am trimis acolo pentru a lupta pentru drepturile noastre. Pentru demnitate, pentru un tratament nediscirminatoriu și ridicarea restricțiilor pe piața muncii în familia europeană.Pentru ridicarea vizelor în SUA. Voi, cei 6 parlamentari ai diasporei românești, nu ați mișcat un deget în această privință, ci ați ales să ne plictisiți cu declarații și discursuri sterile și aroganța specifică unor parveniți.

 

  1. Nu avem nevoie de voi. Ne-ați lăsat la greu, însă noi ne-am descurcat așa cum am putut în toți acești ani. Cetățeni de rangul 2 sunteți voi, cei care v-ați îmbuibat din sărăcia noastră, care ne-ați hrănit cu iluzii, ne-ați tratat cu dispreț și ați continuat să vă bateți joc de munca și sacrificiile noastre, a părinților și bunicilor noștri. V-ați folosit de dorul și slăbiciunea noastră pentru România și ne-ați manipulat în scop electoral pentru a perpetua domnia sărăciei, mafiotismului și nelegii în țară.

 

  1. Nu ați benevoit a valorifica potențialul imens al românilor de peste hotare. Ne-ați respins pe toți cei care am voit a investi în țara mamă. Generații întregi de români au fost îndepărtate de țară, începând cu cea a lui Ion Rațiu și, mai curând, ale celor alungați la începutul anilor 2000.

 

Românii din diaspora încep să se trezească, inclusiv colegii voștri din partidele în care v-ați oploșit. Nu mai putem fi asmuțiți unii împotriva altora, nu mai suntem sclaviivoștri. Începem să credem în noi, în puterea noastră de a ne asocia unii cu alții, de a ne schimba în bine și de a ne crea un viitor mai bun în ciuda opoziției voastre. 

 

Voi, fantome ale comunismului, dinozauri ai grotescului politic, reprezentanți ai parvenismului și traseismului politic, ajunși în pozițiilea ctuale printr-un accident al istoriei, un lucru să vă fie clar:nu vă mai vrem! Asta pentru că Dorim și Putem crea premizele unei renașteri și relansări a adevăratelor valori românești, nu dindorința de a ne clădi un început pe eșecul vostru și dezastrul pe care l-ați lăsat în urma.

Un simplu cetățean din diaspora,
Nicolae-Daniel Popescu

Nicolae-Daniel Popescu lucrează în domeniul educației internaționale și recunoașterii studiilor în Marea Britanie. El se implică activ în comunitățile românești prin organizarea de evenimente, seminarii, întâlniri și activități de creștere a nivelului de informarea românilor din Marea Britanie.