[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Scrisoarea unei „curve-cerșetoare” adresată lui Cristian Prescornițoiu

          Dragă domnule director Cristian Prescornițoiu!

        

 

 

Doina Mustățea ____________

 

         Pornind de la articolul publicat de ziarul Emigrantul despre rezultatele unui copil român cu origini vrâncene, născut în Italia, aș dori să vă adresez câteva rânduri și gânduri. Copiii precum Valeria sunt copiii celor pe care domnia ta i-a denumit curve, hoți și cerșetori. Valeria s-a născut departe de România, în Italia, iar parinții ei au reușit să facă din ea un copil muncitor, cu rezultate extraordinare la școală pentru că ei au muncit mult la rândul lor. Au muncit, domnule Prescornițoiu, nu au furat, nu s-au prostituat și nici nu au cerșit.

         Dacă parinții nu ar fi venit în Italia, Valeria nu ar fi existat. De ce? Pentru că o boală cardiacă ar fi putut sa o ucidă pe mamă din cauză că medicii români incompetenți nu au știut s-o trateze și i-au spus că nu va putea avea copii niciodată. Acesta a fost motivul emigrării părinților Valeriei.

         Așa a venit pe lume ea, într-un spital plin de medici competenți, de oameni care își fac sfânta datorie la locul de muncă și care, la naștere, au spus bucuroși părinților: „aveți o fetiță sănătoasă și frumoasă!”. Acești părinți pe care dumneata îi cataloghezi ca fiind curve, hoți și prostituate au muncit mereu decent.

         Italia este plină de astfel de români, domnule Prescornițoiu, foarte mulți au același loc de muncă de ani de zile. Eu, de exemplu, am același loc de muncă din 2005. Ca să mă întrețin decent, am muncit decent, iar angajatorii sunt și prietenii mei. Imaginati-vă că dacă aș fi fost o curvă, o hoață sau o cersetoare nu aș fi fost respectată așa cum sunt la locul de muncă. Iar italienii văd acest aspect, dumneavoastra nu!

         Știți ce au mai făcut părinții Valeriei și, la fel, au educat-o și pe ea? De ani de zile contribuie constant cu donații care ajung în Romania, la copiii săraci, foarte mulți din ei fiind vrânceni. Da, domnule, copiii ăia care se culcă flămânzi seară de seară pentru că cei ca dumneata nu-i vede, pentru că cei ca dumneata își traiesc zilele într-un glob de cristal de unde tot ceea ce este în exterior nu se vede.

         De trei ori, la îndemnul mamei, Valeria și-a spart pușculița ca să cumpere unor astfel de copii încălțăminte, rechizite și dulciuri. Mi-ar plăcea să cred că ați făcut la fel. Dacă ar fi fost așa, Focsaniul nu ar fi fost un oraș de copii și bătrani cerșind pe la colțuri de străzi, dar sunt… Focșaniul este plin de ei. Adevărații hoți fură, domnule, nu donează din puținul lor celor care au și mai puțin sau nu au deloc. O curvă, un hoț sau un cerșetor întind mâna să ia de la alții, nu merg să facă cumpăraturi iar jumatate din ele să le pună într-o cutie cu gândul că trebuie să o trimită cat de curând unui copil nefericit si flămând. România nu-i săracă pentru că a fost furată de oameni ca părinții Valeriei, hoții nu sunt ei. România nu are străzi și autostrăzi din cauza oamenilor ca părinții Valeriei, iar lipsa dotărilor din școli și spitale există din cauza oamenilor ca dumneata, nu a celor ca ei. România este plină de copii netratați de cancer care mor. Nu din vina celor ca parinții Valeriei mor, domnule, ci din vina celor ca dumneata.

         Aș mai avea multe de scris, dar am vaga impresie că nici măcar nu vei fi în stare să citești tot. Știi ce mi-aș dori? Să te așezi la aceeași masă cu Valeria și să primiți o dictare împreună. Bag mâna-n foc de corectitudinea cu care scrie românește Valeria, sunt doar curioasă de a dumitale.

         Circulă voci cum că fiica dumitale locuiește în străinătate. Îi urez bun venit în „clubul curvelor, hoților și cerșetorilor români din străinatate”.

Semnat: Doina Mustatea- curvă, hoață și cerșetoare româncă din Italia.

Lasă un răspuns