[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Se face curățenie în lista asociațiilor de pe site-ul Ambasadei României la Roma

Dacă până mai ieri pe site-ul Ambasadei României în Italia figurau peste 100 de asociații românești, care mai de care mai pompos denumite, de cele mai multe ori formate din 3 membri de iure, dar 1 de facto, la ale căror date de contact nu răpundea mai nimeni iar de activități nici vorba, iată că instituția s-a hotărât să facă puțină ordine. Binevenită chiar. 

 

Asociațiile românești au un rol important în stimularea participării cetățenilor români la viața comunităților autohtone și în promovarea identității culturale românești în Italia. Ne dorim așadar ca întreaga comunitate românească din Italia să aibă la dispoziție o listă completă a asociațiilor românești active în Peninsulă. 

Asociațiile care doresc să fie incluse pe lista publicată pe site-urile internet ale Ambasadei și consulatelor României din Italia sunt rugate să transmită, până la data de 3 decembrie 2017, un e-mail la adresa florin.urs@mae.ro, în care să specifice următoarele detalii:


– Numele asociației
– Președinte sau persoană de contact (nume și prenume)
– Adresa completă a sediului legal
– Număr de telefon
– Adresă de e-mail
– Site internet, dacă există
– Obiect de activitate
– O scurtă descriere a cel puțin 2 proiecte / activități desfășurate în ultimii 2 ani.

După data de 3 decembrie 2017, lista actualizată a asociațiilor va fi publicată pe site-urile internet ale Ambasadei și consulatelor, în secțiunea Comunitate – > Asociații românești.

Comunicat preluat de pe paginaFacebok a 

Ambasadei României la Roma

Lasă un răspuns