[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Se formează grupul de auto-ajutor pentru badantele din Roma!

 

dreamstime_xs_55797689La Roma se va forma duminică, 3 aprilie 2016 , grupul de auto-ajutor pentru badante, existând în ultima perioadă din ce în ce mai multe semnale de alarmă asupra fenomenului de emigrare.

Di12657175_562311260598743_946435698929996787_on dorința proprie de a ajuta comunitatea românească, Roxana Mihaela Tache, o tânară româncă din Bucuresti, dorește să formeze grupuri de auto-ajutor pentru badantele din Roma.

Termenul de “grup” este o etichetă foarte generală care se aplică obișnuit de la familie până la națiune sau popor. Sentimentul de apartenență crește seminificația vieții. Practic, sentimentul de apartenență ne ajută în propria identificare să ne înțelegem, ne dă sentimentul că nu suntem singuri, că aparținem cuiva, ne integrăm undeva anume.Viața badantelor nu este deloc ușoară: își părăsesc familiile, multe dintre ele își lasă copiii în grija rudelor, venind la muncă în Italia să aibă grijă de familiile altora. Programul lor de lucru este foarte încărcat, fiind la dispoziția italienilor aproape non stop, cu șanse minime de socializare. Depresia are un impact important asupra calității vieții persoanelor în cauză, dar și asupra celor apropiați acestora.

În interiorul acestui grup vin persoane care aleg să nu înfrunte pe cont propriu problemele, ci printr-un ajutor reciproc, împreună cu persoane care trăiesc experiențe similare. Intervine un schimb de experiențe de viață și sunt oamenii cei care se ascultă unii pe alții și se ajută reciproc.Cine participă la un grup de auto-ajutorare iese din izolarea sa și își consolidează atât autonomia cât și responsabilitatea față de propria persoană. Prin schimbul periodic de informații și experiențe, participanții devin „experți ai propriilor vieți” și găsesc noi moduri de a înfrunta o boală sau o problemă, bazându-se pe un suport moral și afectiv, precum și pe un ajutor competent.

Cu toate acestea, grupul de auto-ajutor nu este sub nici o formă un sistem care înlocuiește medicul sau psihoterapeutul!

Scopul grupului de auto-ajutor este acela de a lua legătura cu un proces de dezvoltare psihologică individuală, pentru a ajuta participanții să devină mai conştienți de viața lor și de a deveni capabili să facă alegerile corecte în acțiunile lor.Cine participă la acest grup o face pentru el însuși.

Toți participanții sunt egali și se implică într-un mod activ și personal. Grupul de auto-ajutor poate fi însoțit pe o anumită perioadă de timp de: medic, psiholog, asistent social sau asistent medical, in funcție de cazuri, în etapa inițială sau în situații de criză.

Vrei sa iei un loc la masa ?

 

Puteţi lua legătura cu Roxana, pe pagina de facebook şi să vă înscrieţi gratuit în grup.

https://www.facebook.com/Grup-de-auto-ajutor-Roma-1531815627112889/

 

  Roxana Mihaela Tache