[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Se poate și cu numere străine în Italia. Iată cum.

Dacă o mașină cu numere străine aflată în Italia aparține unei societăți de leasing sau de închiriere care nu are filiale în Italia, atunci nu există limită de circulație.

Decretul 113/2018 privind circulația mașinilor cu numere străine în Italia a fost transformat în lege. Aceasta spune, în principal, că: mașinile luate în leasing sau închiriate pe termen lung de o societate străină (nefiind vorba de mașini ale turiștilor străini sau,oricum, particulare), pot circula în Italia fără limită de timp.

Aniasa (Asociația Societăților de Închiriere) a cerut  însă obligativitatea reînmatriculării cu numere italienești. Și subsecretarul din Ministerul de Interne,  Nicola Molteno, a solicitat o imediată adecvare legislativă.

Pericolele de care se plâng italienii sunt două: unu, evaziunea fiscală prin neplata  taxelor și a amenzilor, a asigurărilor și celorlalte pe care le plătesc cetățenii și rezidenții și, doi, nerespectarea legilor de către cei care comit infracțiuni cu mașini cu numere străine și imposibilitatea  sancționării șoferilor cu astfel de mașini, dificila identificare în caz de accidente cu fugă de la locul acestora.

Când intră în vigoare noua lege? Noile norme vor trebui aprobate până la 30 septembrie 2019

Ce spune noua lege neintrată încă în vigoare?

„este interzis, tuturor celor care sunt rezidenți în Italia de mai mult de 60 de zile, să circule cu mașini înmatriculate în afară.  vietato, a chi è residente in Italia da oltre sessanta giorni, circolare con un veicolo immatricolato all’estero”.

 

      Găsirea proprietarului numărului e dificilă

 

      Se fac controale încrucișate între datele din Italia și cele aflate în baza de date europeană Eucaris, ipentru a descoperi proprietarul mașinii din Europa. Dar chiar și când mașina corespunde proprietarului găsit, n înseamnă că imediat va fi plătită și amenda. iar motivele sunt multiple. Doar Elveția este țara care apelează la o rogatorie internațională pentru a-și recupera banii de la cei care primesc amenzi de viteță în țara lor.

 

      Ce amenzi se vor aplica cu noua lege? 

      Cei care vor fi opriți în trafic u o mașinăc u numere străine și nu vor demonstra că sunt rezidenți de ami puțin de 60 de zile, vor plăti o amendă între  712 și 2.848 euro. mașina este depusă într-un depozit judiciar pe o periaodă de maxim 180 de zile, timp în care trebuie plătită amenda, înmatriculată mașina sau făcute documentele de expatriere. Altfel aceasta va fi confiscată definitiv.

      Se salvează doar mașinile de care aminteam mai sus, în leasing sau închiriate, dar și aici, dacă șoferul nu arată documentele  care să demonstreze închirierea sau leasing-ul va primi o amendă de 250 până la 1000 de euro și mașina sechestrată la depozitul judiciar până la aducerea docuemntelor doveditoare. 

 

 

Lasă un răspuns