[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Se renunță la ora de vară? Europarlamentarii au cerut o evaluare a regimului actual al orei

Parlamentul European de la Strasbourg  a adoptat joi, 8 februarie, rezoluţia prin care se renunţă la ora de vară şi ora de iarnă, cu 384 voturi pentru 153 de voturi împotrivă şi 12 abţineri.

Această decizie a fost luată din cauza efectelor pe care schimbările le au asupra sănătăţii oamenilor.

Trecerea la ora de vară în 2018 ar urma să se facă în data de 25 martie, care va deveni ziua cea mai scurtă din an, având, practic, 23 de ore. Apoi, în 28 octombrie ar urma să se treacă la ora de iarnă.

Membrii Consiliului European vor evalua această rezoluţie şi o vor modifica dacă este cazul, informează breakingnews.ie.

Sean Kelly, parlamentar european din Irlanda, a precizat: „Sunt foarte încântat că după ani de discuții la nivelul comisiilor în Parlamentul European a fost dezbătută această rezoluție și votată astăzi în plen. Iar Parlamentul a acceptat propunerea noastră să întrebe Comisia Europeană să vină cu o recomandare prin care să încheiem schimbarea bi-anuală de oră”.

Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, este folosit în peste 100 de țări din lumea întreagă. România a adoptat ora de vară în 1932.

Lasă un răspuns