[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Secrete de frumuseţe cu miere de albine

Mierea este unul dintre cele mai complexe ingrediente naturale. Datorită complexului de beneficii pe care îl oferă,  mierea a fost folosită de secole la prepararea cremelor, loţiunilor tonice şi de curăţare, iar acum marile companii cosmetice o adaugă în categoria produselor de largă căutare.

miere_de_albine1

Măştile cu miere fac adevărate minuni pentru orice tip de ten: uscat, mixt, gras, îmbătrânit, sau acneic.

Fie că e vorba de măsti hidratante sau exfoliante, ori probleme cu cearcănele, coşurile, ridurile şi liniile de expresie, mierea este cel mai puternic aliat al doamnelor.

Uşor de preparat acasă, mierea este un antiseptic natural ce  lasă pielea proaspătă şi înlătură praful şi impurităţile depuse peste zi.

Nu trebuie decât să combinaţi 2 linguri de miere cu 2 linguri de zeamă de lime şi 4 linguri de iaurt. Masaţi tenul cu această loţiune, apoi clătiţi cu apă. Efectele sunt uimitoare.

miere-si-mere

Proprietăţile ei calmante, cicatrizante, hrănitoare şi hidratante folosesc oricărui tip de ten. Pentru o piele fermă, puteţi prepara o mască tonifiantă, folosind o lingură de miere şi un măr curătat de coajă şi fără cotor. Pasaţi ingredientele la blender, iar apoi aplicaţi masca pe faţă. După 15 minute, clătiţi pielea cu apă caldă.

Mierea funcţionează şi ca tratament de exfoliere. Amestecaţi o lingură de miere, o lingură de midgale măcinate fin, două linguri de ovăz uscat şi o linguriţă de zeamă de lămâie, apoi masaţi tenul cu această compozitie timp de 5 minute şi clătiţi cu apă.

images

Pentru pielea pielea sensibilă, aplicati o mască exfoliantă cu miere, zahăr brun, ulei de măsline şi zeama de la o lămâie, ce va indepărta celulele de piele moartă, lăsând tenul neted şi radiant.