[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Secretele murăturilor. Combat cu succes răcelile și gripa

Când spunem murături, ne vin în minte numai imagini frumoase: masa de Crăciun, familia și mâncarea absolut delicioasă.

Ceea ce nu știm este faptul că murăturile favorizează secreția substanțelor care au rolul de a induce starea de bine și mai mult decât atât, au calitati terapeutice foarte eficiente.

Mâncărurile preparate în timpul iernii sunt mult mai gustoase dacă sunt consumate alături de murături. Varza murată, castraveciorii acri, gogoşarii, conopida, pepenaşii nu trebuie să lipsească de pe masă în lunile de iarnă.

Murăturile reprezintă o sursă importantă de vitamina C în lunile friguroase, până la apariţia legumelor proaspete. În acest sens, varza murată şi murăturile sunt imunomodulatori şi contracarează efectele negative ale cărnii roşii. În acelaşi timp, substanţele active din murături şi din varză, în mod deosebit, ajută în procesul de detoxifiere, făcându-le ideale în curele de slăbire.

Cele mai benefice pentru sănătate murături sunt cele fermentate în mod natural. Acestea sunt conservate numai cu sare și apă, fără alți aditivi sau tratament termic. În murăturile de casă, calitatea legumelor este păstrată, deoarece nu sunt fierte. În procesul de fermentație naturală, enzimele sunt eliberate și vitaminele sunt păstrate. Enzimele drojdiilor fermentative accelerează metabolismul.

Legumele fermentate sunt digerate foarte ușor de către organism. Drojdiile din murături ajută la reducerea nivelului de zaharuri din organism, iar bacteriile acidului lactic previn transformarea enzimelor intestinale în cancerigene.

Murăturile sunt aliaţii noştri de seamă în lupta cu temutele viroze şi afecţiuni respiratorii.

 

Lasă un răspuns