[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Șeful mafiei chineze a fost arestat la Roma

Șeful mafiei chineze a fost urmărit inițial la Prato (Firenze), acolo unde este o adevărată enclavă a Chinei în Italia, un teritoriu urban care găzduiește cea mai importantă comunitate chineză din Italia. Șeful mafiei se numește Zhang Naizhong, în vârstă de 58 de ani, căsătorit și cu un fiu, arestat, de asemenea, ca parte a operațiunii „China Truck”. Alți 32 de interlopi au ajuns după gratii alături de el.

Zhang a fost surprins de polițiști în zorii zilei de joi, 18 ianuarie, în apartamentul său, într-un bloc din Viale Marconi.

El impusese un monopol asupra transporturilor de mărfuri chineze, a precizat pentru radioul public comandantul Alessandro Giuliano.
Reţeaua sa era implicată totodată în prostituţie, trafic de droguri şi pariuri ilegale, operând la Prato, Roma, Padova, Milano (Italia), Paris (Franţa), Madrid (Spania) şi Neuss (Germania). Prato, un centru al industriei textile controlat de chinezi, a intrat în vizorul Poliţiei Italiene în 2011, după asasinarea a doi chinezi într-un conflict între bande.
În acelaşi timp, autorităţile italiene au sechestrat şi confiscat bunuri în valoare de „câteva milioane de euro“.

Lasă un răspuns