[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Șeful Serviciului Român de Informații, George Maior, a demisonat

george maior

După 8 ani la conducerea SRI, George Maior a demisionat marți, 27 ianuarie, în mod neașteptat, după ce, într-un interviu la B1TV, nu se înțelesese că se va retrage

George Maior a renunţat ieri la şefia SRI, după o perioadă de opt ani în care a condus servicul de contraspionaj. „Directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul George Maior, şi-a înaintat demisia de la conducerea SRI Preşedintelui României, marţi, 27 ianuarie.

sri

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Demisia lui Maior este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în urmă cu câteva zile, fostul director al SRI părea că s-a înţeles cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a-şi continua mandatul. „V-aţi prezentat mandatul preşedintelui Klaus Iohannis aşa cum aţi spus?“, a fost întrebat George Maior, sâmbătă, în emisiunea „Lumini şi umbre“, la B1TV. Iar Maior a răspuns: „Încă din afirmaţia mea făcută în perioada alegerilor, mandatul meu a fost prezentat. Este o afirmaţie publică“, a spus Maior, cu trimitere la faptul că imediat după al doilea tur de scrutin a anunţat că îşi va depune demisia, urmând ca noul preşedinte să decidă dacă o acceptă sau nu. „Iar domnul preşedinte, din câte reţin, a afirmat că aceasta (n.r.- demisia) este o temă artificială, SRI funcţionează bine şi postul acesta este ocupat“, a continuat George Maior în interviul de sâmbătă.

Declaraţia la care făcea referire Maior a fost făcută de

Citeste mai mult: adev.ro/niuibk