[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Selfitis, boala psihică de care suferă cei care își fac zilnic selfie-uri

Selfita (selfitis) este o problemă psihică, iar persoanele care simt nevoia să publice mereu fotografii cu propria persoană în media de socializare ar putea avea nevoie de ajutor, au atenţionat psihologi din Marea Britanie şi India în urma unor noi cercetări, relatează The Telegraph.

„Selfita a fost clasificată drept tulburare psihică de către Asociaţia Americană de Psihiatrie”, a declarat dr. Mark Griffiths, profesor în cadrul departamentului de psihologie al Nottingham Trent University.

Potrivit studiului, există trei stadii ale acestei tulburări, care depind de numărul de selfiuri postate zilnic:

selfitis marginal- te fotografiezi de cel puțin 3 ori pe zi, dar nu postezi imaginile

selfitis acut – te fotografiezi cel putin de trei ori si postezi fiecare fotografie

selfitis cronic- postezi mai mult de 6 selfi-uri zilnic pe internet

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care suferă de selfită au nevoie de atenţie şi de multe ori manifestă o lipsă de încredere în sine. De asemenea, acestea speră ca prin publicarea imaginilor cu ei înşişi să îşi îmbunătăţească statul social şi să fie integrate într-un grup.

În mod tipic, cei care au această condiţie suferă de o lipsă de încredere în sine, caută să se „integreze” în rândul celor din jurul lor şi pot manifesta simptome similare cu alte comportamente de predispoziţie la adicţie”, a declarat dr. Janarthanan Balakrishnan cercetător asociat la Departamentul de Psihologie de la Nottingham Trent.

În Marea Britanie, în fiecare an, cel puțin 100 de oameni merg la ședințe de psihoterapie, pentru a se trata de această boală.

Lasă un răspuns