[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
Equality and non-discrimination in the access to justice Rapporteur of the Committee on Equality and Non-Discrimination: Mr Viorel Riceard BADEA (Romania, EPP/CD) L’égalité et la non-discrimination dans l’accès à la justice Rapporteur de la Commission sur l'égalité et la non-discrimination: M. Viorel Riceard BADEA (Roumanie, PPE/DC)

Senatorul Viorel Badea a fost ales președinte al Subcomisiei privind drepturile minorităților a APCE

 

apce_82899300

Marți, 23 iunie a.c., cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 22-26 iunie a.c.), senatorul Viorel Badea a fost ales președinte al Subcomisiei privind drepturile minorităților a APCE.

În cadrul reuniunii de subcomisie a avut loc un schimb de vederi cu Michèle Akip, Șefa Secretariatului Convenției cadru a Consiliului Europei pentru protecția minorităților naționale pe tema tendințelor și provocărilor în domeniul protecției minorităților în Europa.

În acest context, senatorul Badea a relevat importanța acestui domeniu în economia protecției drepturilor omului, evidențiind faptul că problemele generate de nerespectarea drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale au suscitat adesea controverse, atât în politica internă a statelor membre, cât și la nivelul relațiilor bilaterale.

În calitatea sa de președinte al subcomisiei, a anunțat organizarea, pe parcursul celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 28 septembrie – 2 octombrie 2015), a unei reuniuni comune a Subcomisiei privind drepturile minorităților și a Subcomisiei pentru egalitate de gen ale Adunării, care va avea ca temă: protecția drepturilor femeilor care aparțin minorităților naționale.

 comunita de presă