[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Senatorul Viorel Badea în vizită de lucru la românii din Austria și Germania.

La Galeria de art-â Tiny Griffon din N++rnberg

În perioada 20 – 25 ianuarie 2015, senatorul Viorel Badea, vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni, a efectuat o vizită de lucru în Austria și Germania.

Cu acest prilej, senatorul pentru românii din Europa şi Asia, a avut întrevederi cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Viena, Graz, Nürnberg și Stuttgart. În cadrul acestor întrevederi, s-a discutat despre problemele cu care se confruntă românii rezidenți în aceste regiuni ale Austriei și Germaniei, precum și modalități de rezolvare a acestora.

Miercuri, 21 ianuarie a.c., senatorul român a avut o discuție cu domnul Kurt Hohensinner, prim consilier al primarului din Graz, pe probleme de integrare. În acest context, cei doi oficiali au discutat despre rolul pe care îl au schimburile culturale și educaționale în mai buna cunoaștere și integrare a comunității românești în Graz. Domnul Hohensinner a precizat că, în Graz, comunitatea românească este foarte bine integrată. Totodată, oficialul austriac, a prezentat un proiect foarte important al statului austriac pentru păstrarea identității lingvistice și culturale a fiecărei comunități, proiect prin care s-au introdus ore de limba maternă în școli și gradinițe.

La Foodex, cu Alexandru Balogh, proprietarul depozitului de produse rom+óne+Öti
La depozitul unui antreprenor roman

În dupa-amiaza aceleasi zile, senatorul Viorel Badea a acordat un interviu la postul de radio ”Helsinki” și a avut întrevederi cu o serie de întreprinzători români din Graz.

La primaria orasului Graz
Cu oficialitățile din Graz

Joi, 22 ianuarie 2015, senatorul român a acordat un interviu pentru Radio Z, redacția Luceafărul din Nürnberg, iar vineri, 23 ianuarie, a vizitat și a discutat cu o serie de întreprinzători români din Nürnberg, a participat la Slujba Sf. Maslu la Catedrala mitropolitană, oficiată de un sobor de 5 preoți, în frunte cu ÎPS Serafim, Mitropolit Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. Totodată, domnul senator Badea a participat, la Galeria Tiny Griffon din Nürnberg, la vernisajul unei expoziții care a alăturat un pictor din Braşov, Waldemar Mattis-Teutsch și un sculptor din Nürnberg, Joseph Stephan Wurmer.

Sâmbătă, 24 ianuarie, domnul senator Viorel Badea a avut întrevederi cu reprezentanți de seamă ai comunității românești din Reutlingen, iar duminică, 25 ianuarie, senatorul român a participat la Sf. Liturghie oficiată la Parohia „Naşterea Domnului“ din Stuttgart, unde a avut ocazia să discute cu enoriașii.

Birou Senatorial Viorel Badea
Senator pentru românii din Europa și Asia
Membru al Delegației Permanente a Parlamentului României la APCE
Vicepreședinte al Comisiei românilor de pretutindeni
Tel/Fax: 0214142864