[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

SFATURI CARE-ÎȚI UȘUREAZĂ MUNCA

 cuptor

Curăță grăsimea cu lămâie

Cuptorul cu microunde este o sursă inepuizabilă de urme de grăsime greu de curățat de aceea vă prezentăm un mod practic și ușor de curățare. Așază un bol cu apă înăuntru pentru 3 minute, atât cât apa să înceapă să fiarbă și să se evapore să înmoaie pereții. Odată parcurs acest pas, ia jumătate de lămâie și sterge pereții cuptorului cu partea tăiată. Vei observa că grăsimea se va înlatura cu ușurință.

oale

 Curăță oalele și tigaile cu sare

Dacă nu ești dispus să-ți zgârii oalele și tigăile cu un burete din sârmă pentru a îndepărta mâncarea uscată, folosește sare obișnuită. Acesta va acționa ca un abraziv, însă nu va zgâria suprafața oalelor sau tigăilor, deoarece se va topi ușor.

tocator

Cum facem ca tocătorul să strălucească de curățenie?

Aveti nevoie doar de cateva ingrediente: sare grunjoasa, jumatate de lamaie si un prosop de bucatarie. Imprastiati sarea pe tocator si cu ajutorul jumatatii de lamaie frecati toata suprafata de sus in jos. Dupa ce ati frecat bine fiecare particica de lemn, scuturati tocatorul de sare cu ajutorul unui prosop de bucatarie.

cuptor1

Cum curățăm cuptorul aragazului?

Umple o tavă cu apă și așaz-o pe grătar, apoi încălzește cuptorul la o temperatură de 230 de grade Celsius pentru 20 de minute. În tot acest timp, aburii fierbinți vor înmuia foarte bine grăsimea de pe pereți.
Între timp, pregătește o pastă consistentă din bicarbonat de sodiu și apă călduță. După cele 20 de minute, deschide ușa cuptorului și lasa aerul fierbinte să se domolească, apoi sterge pereții cuptorului cu un burete sau o lavetă. Freacă pereții cuptorului cu pasta de bicarbonat și las-o să se usuce. Când vei spăla pasta, toată grăsimea va dispărea odată cu ea.