[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sfecla roșie, aliment cu efecte uimitoare asupra minții și corpului

Sfecla este un aliment cu efecte uimitoare asupra minţii şi corpului. Mai multă sfeclă în alimentaţie înseamnă creşterea longevităţii, pierdere în greutate, prevenirea bolilor cronice, cum ar fi cancerul, şi chiar o viaţă sexuală mai bună

Suc de sfeclă roșie

 

Această rețetă de suc de sfeclă roșie poate stimula imunitatea organismului, îmbunătăți fluxul sanguin, scădea tensiunea arterială. Preparatul are aceste beneficii datorită aportului de substanțe chimice din sfeclă, denumite nitrați naturali. Prin intermediul unei reacții în lanț, organismul uman poate schimba nitrații în oxid nitric, care stimulează fluxul de sânge și tensiunea arterială.

Ingrediente pentru suc de sfeclă roșie:

1 sfeclă roșie
1 măr
1 lingură de ghimbir proaspăt
3 morcovi mici întregi
suc de mere nefiltrat (opțional)

Preparare:

1. Sfecla se curăță de coajă, se spală bine și se taie în sferturi. Mărul se spală bine sub un jet de apă rece, se șterge, se curăță de coajă, i se scoate cotorul și se taie bucăți mai mari. Bucata de ghimbir se curăță de coajă și se dă pe răzătoare. Cei trei morcovi se curăță, se spală și se taie în bucăți mai mari.

2. Toate ingredientele se pun într-un blender și se pasează până când se omogenizează, adăugând un strop de suc de mere natural, dacă este necesar. În această rețetă, puteți adăuga aproximativ 1/4 cană cu suc de mere proaspăt.

3. Se pune o sită fină deasupra unei carafe și se toarnă sucul de sfeclă roșie peste. Folosind o spatulă de plastic sau de cauciuc, se apasă pe pulpă, pentru a permite sucului să treacă prin sită. Se lasă să stea astfel timp de 5 minute.

4. Se aruncă pulpa, iar sucul se pune în pahare. Se bea imediat sau se poate lăsa puțin la frigider pentru a se răci. Puteți să-l țineți pentru aproximativ o zi la frigider, însă are un gust mult mai bun atunci când este proaspăt.

Previne cancerul. Fitonutrienţii din sfeclă s-au dovedit a avea acţiune preventivă împotriva cancerului.

Stimulează pierderea în greutate. Sfecla vă ajută să vă detoxifaţi şi să scăpaţi de kilograme, pentru că nu conţine grăsimi şi e o sursă bună de fibre dietetice, jumătate solubile şi jumătate insolubile.

Sporeşte forţa fizică. Sucul de sfeclă roșie poate fi valoros dacă doriţi să vă creşteţi rezistenţa la efort.

Îmbunătăţeşte digestia. Sfecla roşie a fost legată de îmbunătăţirea digestiei prin antrenarea nervilor din intestine şi sporirea capacităţii organismului de a digera alimente.

Îmbunătăţeşte sănătatea sexuală. Sfecla a fost etichetată drept „Viagra naturală” datorită conţinutului de nitraţi.

Reduce tensiunea arterială. Sucul de sfeclă poate reduce în mod eficient tensiunea arterială. Conţinut ridicat de nitrat al sfeclei produce aceste efecte sănătoase asupra inimii.

Îmbunătăţeşte sănătatea creierului. Sfecla poate încetini efectele demenţei şi boala Alzheimer. Sucul de sfeclă creşte fluxul de sînge către creierul vîrstnicilor, care poate lupta astfel împotriva progresiei demenţei.

DoctorExpres