[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sfinții Mihail și Gavril la magazinul La Strada din Roma

betiv la strada

Duminică, 9 noiembrie, peste 400 de români s-au întâlnit să petreacă la supermarketul LA STRADA din Roma

„Badante”, tineri sau mai puțin tineri, s-au strâns duminică, 9 noiembrie, de la prânz și până seara, să petreacă la Centrul Socio-Cultural ”LA Strada” din fața gării Tiburtina din Roma. Cunoscutul supermarchet din inima Capitalei Italiei a fost asaltat de fetele și femeile din Roma și provincie care, după o săptămână de muncă și privațiuni, au dorit să se distreze și să sărbătoarească ziua numelui Mihail și Gavril.

gabi ionica stan la strada
Ionica Stan și Gabriel Pîrjolea

Catalizatori au fost neobosita artistă populară Ionica Stan care, prin cântecele și atmosfera sale a umplut incinta supermarketului și directorul artistic Gabriel Pîrjolea, organizator și realizator al manifestării. Doi români care de ani de zile știu să ofere românilor lucrurile care-i leagă cel mai mult: muzică, dansul,  voie bună și mâncărurile alese.

la strada ma

Nu au lipsit micii (peste 1400), sarmalele (800), berea, cozonacii, toți serviți la pitoreasca căruță din curtea magazinului. Evenimentul a avut o particvipare de peste 400 de persoane care s-au perindat pe întreaga perioadă a zilei de duminică. O manifestare care a legat prietenii, a adus voie bună, a descrețit frunțile și, de ce nu, a arătat celor câțiva italieni prezenți, cum știu românii să se distreze cu adevărat.

Cristi Merchea

LA STRADA DANS la strada curte dans emigrantul la strada