[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Și a fost ministra noastră la Spania, în teritoriu, de ne-a adus lumina

Avem milioane de români emigrați, avem și minister al acestora, avem și ministru… Toate bune și frumoase pentru cei plecați.. explicate de publicația românească din Spania „Robarna”.


  • Ministra noastră, a românilor de peste tot, și-a făcut curaj și a venit în „teritoriu”
  • După cinci luni în care și-a făcut mâna cu diverși atașați la București
  • Noutăți? Aceleași, multă varză spălată pe bani publici

Eram curioși dacă și când noua ministră își va lua inima în dinți să iasă dintre granițe, să ne cunoaștem. Pariul era undeva între două și trei săptămâni dar i-au trebuit cinci luni să vină „în teritoriu” și să ne amintească că nu am plecat din țară degeaba și că locul nostru nu mai este acolo.

     Cuiul lui Pepelea în relația minister – diaspora sunt aprobările pentru proiectele finanțabile și cele efectiv finanțate. Ministerul ăsta are niște bani, mulți-puțini nu contează, ce e de reținut este că banii ăia stau în pixul ministrului de rând iar criteriile de aprobare par să depindă de hormonii cuiva.

      Asociațiile românești din Spania sunt evident subfinanțate, ele își trag seva din zvâcul câtorva nebuni frumoși care se încăpățânează să se implice visători pentru structurarea unor comunități în diaspora iar proiectele pe care ministerul le finanțează după criterii misterioase sunt elementul de manipulare pe care bucureștiul mizează. Altul nu are. Idealiștii chiar cred în povestea cu „faceți programe că noi vă ajutăm să promovați România”. Unii scriu câte cinci-șase proiecte pe an, cu inima deschisă, convinși de utilitatea acțiunilor pe care le fac dar, ghinion, toate sunt ne-eligibile. 

Ministra în mijlocul soborului din timpul vizitei în Spania

      Ce vină au ONG-urile că partidul de la butoane este inexistent pentru diaspora? Elanul pe care editorii publicațiilor din diaspora l-au dovedit după înființarea ministerului s-a stins, comunicatele de presă pe care guvernul le emite sunt preluate și publicate din ce în ce mai rar, nu mai interesează pe nimeni veșnica…

citiți materialul integral pe: robarna.com

Lasă un răspuns