[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Și imigranții plătesc pensiile italienilor. În frunte sunt românii

Imigranții contribuie la pensiile italienilor. 3,5 milioane de imigranți declară anual la fisc 45,6 miliarde de euro.

Contribuabilii imigranți reprezintă 8,6% din totalul contribuabilor. În frunte sunt românii (peste 6,4 miliarde), urmați de albanezi (3,2), elvețieni (2,8) și marocani (2,4).

Cel mai mare număr de contribuabili străini sunt în Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, urmat de Lazio.

Românii din Italia preferă regiunea Lazio unde este înregistrat un număr de 229.702 de rezidenți legali.

Echilibrul dintre impozitele plătite de imigranți (veniturile fiscale și contribuțiile la asigurările sociale) și cheltuielile publice privind imigrația (bunăstarea, politicile de primire și integrare, imigrația ilegală) utilizează în mod activ 3,9 miliarde de euro.

În Italia, țară ce s-a confruntat recent cu fluxuri migratorii importante, „prezența imigranților reprezintă o forță de muncă indispensabilă în numeroase sectoare”, conform raportului anual cu privire la economia imigrației, pe baza datelor Băncii Mondiale și ale Institutului Național de Statistică, prezentat miercuri, 18 octombrie.

Imigranții reprezintă, de asemenea, un ajutor prețios pentru țările lor de origine. Ei au trimis circa 5,1 miliarde de euro în 2016 în țara de proveniență, o sumă mai mare decât ajutorul public italian pentru dezvoltare.

În Italia se află 1.168.552 de cetăţeni români, reprezentând 22,6% din numărul total al străinilor, conform Institutului Național de Statistică.

Imigrația este bună. Și plătește pensiile italienilor. Chiar și pensiile celor rasiști.

Lasă un răspuns