[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Și nu uiți niciodată să te întorci Acasă… oriunde ar fi asta

Mâine se împlinesc mulți ani de când m-am despărțit de România, pentru a intra într-o relație de lungă durată cu Anglia.

La aeroport mi-au pierdut bagajul cu prieteni, și m-am trezit singură… într-o lume total diferită de lumea în care eu eram obișnuită.
La început a fost greu… când încerci să îți traduci sufletul unor oameni care nu îți înțeleg limba… dar ușor-ușor lucrurile s-au schimbat.
După atâția ANI, îmi dau seama că a fost cea mai bună decizie… Anglia este regatul de libertate, de minți deschise și oameni cu suflet mare.
România este regatul de oameni frumoși, de intelligență și câmp cu floarea soarelui .
Oamenii de ambele părți nu reușesc să înțeleagă acest limbo continuu în care te afli… inima are patru camere, dar ce te faci când are două case?
Pamântul îți va recunoaște mereu pasul apăsat, iar între două zboruri și o lacrimă o sa îți vezi bunica…
Și nu uiți niciodată să te întorci Acasă… oriunde ar fi asta!

Mădălina Alexandru

Ați luat-o întâi într-o vacanță de vară acolo și a fost dezorientata la întoarcere: făcea engleză de vreo 6 ani și nu s-a înțeles „decât cu o tanti de la un magazin”. I-am zis că ea a învățat limba literară și că oamenii acolo vorbesc în funcție de nivelul de educație și că, mergând la școală, va întâlni oameni care vorbesc ca și ea. S-a liniștit, a fost excepțională și ne-a facut și ne face pe toți tare mandri de ea! O țin permanent în rugăciunile mele împreună cu copiii mei!”

Profesoara Livia Blaga

comentariu adresat memei Mădălinei

Și tu poți scrie la Emigrantul! Trimite-ne textul printr-un mesaj privat pe inbox Emigrantul sau la redacția@emigrantul.it