[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

SIDA – un vaccin italian distruge 90% din virus

8 ani de cercetare și teste pe pacienți imunizați de către Centrul de Cercetare SIDA al Insitutului Superior al Sănătății din Italia, condus de Barbara Ensoli, au dus la rezultate extraordinare. Potrivit studiului, publicat în revista Frontiers in Immunology, administrarea vaccinului terapeutic TAT împotriva SIDA pacienților în terapie antiretrovirală (cART) este capabilă să reducă cu 90% „rezervorul de virus latent”, inatacabil doar cu terapia.


Studiul a fost realizat în opt spitale din Italia (Ospedale San Raffaele di Milano, Ospedale L. Sacco di Milano, Ospedale San Gerardo di Monza, Ospedale Universitario di Ferrara, Policlinico di Modena, Ospedale S.M. Annunziata di Firenze, Istituto San Gallicano – Istituti Fisioterapici Ospitalieri di Roma, Policlinico Universitario di Bari) și prezintă datele monitorizate pe 92 de pacienți voluntari.

Un studiu realizat în 2018 a arătat că lupta împotriva virusului HIV în lume, numai între anii 2000 și 2015, a costat omenirea 563 miliarde de dolari, în unele țări africane influențând economiile în mod negativ.

Lasă un răspuns