[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Signa (Florența). Trei „carabinieri” români arestați pentru furt în locuințe

      Carabinierii de la unitatea din Signa (Florența)  au arestat, înurma unor cercetări coordonate de către procurorul Antonella Zatini, trei români: Laurentiu Stefan UNGUREANU , născut 1986, rezident la Rufina,  Bogdan Cosmin HUSTIU (n. 1983),  rezident la Signa și pe Marius Gabriel HUSTIU (n. 1987), rezident la Florența, relatează gazzettadifirenze.it

Acuzațiile care se aduc celor trei este furt, folosirea însemnelor statului, violare de domiociliu prin folosirea înșelătoriei și a însemnelor statului.

Practic, cei trei, la 1 martie 2019 au mers în locuința unei bătrâne din Sesto Fiorentino și, dându-se drept carabinieri, cu tot cu uniforme, i-au furat acesteia toate bijuteriile din casă mimând un control de rutină. Aceștia i-au spus femeii că trebuie să controleze dacă bijuteriile se află  la loc sigur. În timp ce unul dintre ei ținea de vorbă proprietara casei, ceilalți au controlat și camera îngrijitoarei de unde auluat alte obiecte din aur. Pentru a da credibilitate, cei trei au vorbit și cu operatorii de la presupusa centrală operativă.

      Mai mult, doi dintre aceștia au urcat și la etajul superior unde se afla apartamentul fiului de unde, cu ajutorul unor instrumente au reușit să deschidă seiful și să sutragă ce era în acesta. 

      Cu câteva zile înaintea plângerii, prezentată de către fiul bătrânei în aceeași zi a furtului, carabinierii interceptaseră o Fiat Punto model mai vechi,  – mașina descrisă de bătrână ca prezentă la locuința sa -, în timp ce rula „suspect” în centrul orașului.  De aici au pornit cercetările care au dus joi, 28 marite, la arestul celor trei români.

R. C. 

Lasă un răspuns