[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Silvio Berlusconi: „Avem trei milioane de tineri în Italia care nu studiază, nu au loc de muncă şi nici măcar nu încearcă să găsească unul”

Avem trei milioane de tineri în Italia care nu studiază, nu au loc de muncă şi nici măcar nu încearcă să găsească unul. Viaţa lor arată cam aşa: se trezesc la prânz, petrec ore în şir acasă jucându-se pe calculator, mănâncă şi apoi merg la discotecă”, a declarat miercuri, 14 februarie, fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Pentru a fi stimulată angajarea acestor trei milioane de tineri, Berlusconi a propus scutiri fiscale pentru companiile care ar angaja tineri şomeri, sugerând o scutire totală de impozite pentru primul contract de muncă al unui şomer.

În aceste declaraţii, Berlusconi a vorbit şi despre cei peste 600.000 de imigranţi ilegali aflaţi în prezent în Italia, despre care a spus că „trăiesc numai din comiterea de infracţiuni”, scrie Corriere della Sera.

Silvio Berlusconi nu poate candida la scrutinul din 4 martie, din cauza unei condamnări penale, dar alianţa de dreapta pe care o conduce, formată în principal din partidul său Forza Italia şi formaţiunea naţionalistă Liga Nordului, conduce în sondaje cu circa 40% din intenţiile de vot.

Lasă un răspuns