[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Silviu Munteanu nu se oprește

 

13153404_10205739864168005_511724905_n Românul care deține de câțiva ani o pizzerie în localitatea Colleferro (la 50 de km de Roma) nu se dezice la nici unul din concursurile organizate în domeniu.

Luni și marți, 9 și 10 mai, în locaitatea Lesina, provincia di Foggia (sudul Italiei), a avut loc Cupa Europeana de Pizza 2016 organizată de Uniunea Europeana a Pizzarilor Tradizionali. La această ediție au participat peste 2000 de maeștri pizzari din 350 țări printre care România, Italia, Franța, Irlanda, Belgia, Spania, Croația, Anglia, Scozia etc. S-au disputat întreceri la mai multe categorii: Margherita, marinara, calzone doc, pizza fritta, sapori del Sud, fantasia del locale, pizza tandem, no gluten.

De data aceasta din rândul românilor a participat doar un singur concurent, maestrul pizzar Silviu MUNTEANU care a devenit vice-campion european la categoria fantasia del locale si a obținut locul al 3-lea la pizza tandem, la utima având coechipier pe italianul Andrea Rossetti.

La manifestație a participat si senatorul italian Bartolomeo Amidei care a promis că va susține un proiect de lege cerut de cav. Alfredo Folliero, președintele UPTeR, și anume acela prin care să se recunoască meseria de pizzar, actualmente aceasta fiind recunoscută doar cumulată cu cea de bucătar (bucatar-pizzar)

Devenit maestru pizzar cu Unione Pizzaiuoli Tradizionali Ristoratori Italiani (Uniunea Pizzarilor Tradiționali și Ristratori Italieni) condusă de cav. Alfredo Folliero, Silviu s-a implicat neobosit în munca din pizzeria sa dar și în cea de creație, de educație a altor tineri pizzari sau în participarea la diferite concursuri naționale și internaționale.

Iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Silviu a devenit campion național, european și mondial la mai multe categorii de pizza, câțiva elevi de-ai săi obținând la rându-le rezultate deosebite.

Munca și implicarea sa în viața cetății, seriozitatea și profesionalismul, modestia dar mai ales arta pizzei sunt ingredientele care au făcut din Silviu Munteanu un român apreciat de întreaga comunitate. Administrația locală, primarul localității Colleferro, au ținut să-l felicite și să-l premieze în mod distinct cu ocazia câștigării unui titlu mondial, presa locală acordându-i materiale numai lui.

„Despe Silviu aș vorbi multe, a spus primarul Pierluigi Sanna cu acea ocazie, – mai ales că ne cunoaștem de mulți ani. Este un muncitor extraordinar și rezultatele o demonstrează. Să ai în Colleferro un concetățean care devine campion mondial și să ai posibilitatea în fiecare să-i mulțumești și să aduci onoare victoriei sale, este pentru noi motiv de orgoliu”.

Cristi Merchea

Presa din Italia despre Silviu Munteanu:

http://www.cronachecittadine.it/lamministrazione-comunale-di-colleferro-premia-silviu-munteanu-campione-mondiale-di-pizza/

Alte materiale despre Silviu Munteanu: 

http://www.emigrantul.eu/vranceanul-silviu-munteanu-2-locuri-3-la-pizza-world-cup-2014/

http://www.emigrantul.eu/un-vrancean-pe-locul-al-ii-lea-la-campionatul-european-de-pizza/