[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Simona Drăgan, prima româncă aleasă consilier local în Spania

Simona Drăgan  este prima româncă ajunsă consilier local în Spania la primăria din Calatayud, Regiunea Autonomă Aragón, în urma constituirii noilor guverne locale.

dragan

Pe 24 mai au avut loc alegeri municipale în Spania. Românca a candidat pe lista Partidului Popular spaniol, fiind totodată și primul membru al PNL Diaspora Spania care ajunge să fie ales într-o asemenea poziție în administrația publică spaniolă.

„Noi, românii din Spania suntem foarte bucuroși că în sfârșit avem reprezentanți români în primăriile spaniole. Să sperăm că va fi un semnal pozitiv atât pentru comunitatea noastră de a fi mai participativă din punct de vedere politic, cât și pentru partidele politice spaniole de a avea încredere în români și a-i promova în funcțiile publice. Cu alegerea Simona Drăgan la primăria din Calatayud, pe listele PP-ului condus de José Manuel Aranda Lassa, un primar cu viziune politică, excelent gospodar și un mare prieten al românilor, s-a demostrat, încă o dată, relația excelentă de colaborare care există între Partidul Național Liberal și Partidul Popular spaniol, partide înfrățite în cadrul PPE”, a declarat Marius Ioan, copreședintele PNL Diaspora Spania.

Simona Drăgan este rezidentă în Calatayud de 15 ani și este primul funcționar public român într-o primărie din Spania.

Sursa: www.stiripesurse.ro

http://www.emigrantul.it/?s=simona+dragan