[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Simona Halep în sferturile de finală de la Australian Open

 Simona Halep, sportiva anului 2013,  s-a calificat, pentru prima oară în cariera ei în sferturile de finală de la Austrialian Open. Halep a bătut-o din nou pe Jelena Jankovic, fost nr. 1 mondial, după ce anul trecut a pus-o la respect de câteva ori, iar acum i-a dat, în setul decisiv, un 6-0 scurt. O sprtivă care nu adună mii de fani în pieţe sau stadioane, pe care nu o aşteaptă sute de suporteri la aeroport dar care duce imaginea sportului şi pe cea a României pe cele mai înalte trepte. Şi fără scandaluri, fără culise. Doar cu sport curat, frumos, aşa cum ar trebui să fie în toate sporturile.

Românca se vabate pentru un loc în semifinale cu Dominika Cibulkova (cap de serie 20), iar în eventualitatea în care se va impune o va întâlni pe învingătoarea dintre Agnieszka Radwanska şi Victoria Azarenka.

Simona a reuşit în 2013 doar un tur 1 la Australian Open (şi 10 puncte WTA aferente) şi va afla pe un plus considerabil, în acest moment având garantate 360 de puncte. Totuşi, în eventualitatea în care va ajunge până în ultimul act (lucru deloc imposibil, având în vedere numele mari care au părăsit deja turneul – Serena Williams şi Sharapova sunt cele mai sonore eliminări -, calitatea jocului ei şi faptul că specialiştii o consideră în acest moment a patra favorită la câştigarea competiţiei – după Azarenka, Na Li şi Ivanovic-), Halep are oportunitatea de a urca în clasament până pe locul 7 (va fi recompensată cu 1200 de puncte WTA).

sursa: prosport.ro