[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Simona Halep la Roma

simona halep 1

Românca revine în capitala Italiei într-un Master cu premii în valoare de 2,7 milioane de dolari.

 

Simona Halep a minimalizat înfrângerea ei, în turul I la Madrid, însă efectele acestei eliminări o vor pune pe jucătoarea din România sub o presiune uriaşă, la Roma (11-17 mai).  Competiţia din capitala Italiei va fi ultima înainte de French Open (24 mai – 7 iunie).

În funcţie de rezultatele de la Roma, podiumul mondial poate suferi modificări. Dacă Serena Williams are asigurată prima poziţie, indiferent de ce va face până la Roland Garros, în schimb, trei jucătoare se bat pentru locul 2: Simona Halep, Maria Şarapova şi Petra Kvitova. Românca putea să fi pierdut deja poziţia secundă, însă, spre norocul ei, Şarapova n-a mai ajuns în ultimul act, la Madrid, părăsind competiţia în semifinale. Chiar şi aşa însă, rusoaica s-a apropiat la doar 200 de puncte de Simona, în timp ce Kvitova, câştigătoare la Madrid, e la 445 de puncte în spatele lui Halep.

Şase români, implicaţi în turneu

Pe lângă Halep, România va mai avea o jucătoare calificată direct pe tabolul principal, la Roma. Vorbim de Irina Begu, care începând de luni va ocupa poziţia a 31-a WTA, cea mai bună clasare din cariera ei de până acum.

În afară de Halep şi Begu, Alexandra Dulgheru (72 WTA) şi Monica Niculescu (68 WTA) au jucat, duminică, în calificări. Prima a trecut de Tsurenko (Ucraina, 59 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-3, în timp ce Niculescu a pierdut cu Jovanovski (Serbia, 67 WTA), scor 4-6, 7-5, 4-6. Andreea Mitu (101 WTA) va juca şi în ea în calificări, în timp ce Horia Tecău va fi implicat în proba de dublu, la masculin.

 

Sursa: www.adevarul.ro