[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Slujbă de Înviere ținută de… preoteasă la Vasto (Italia)

Comunitatea românească din Vasto, o localitate pe malul mării Adriatice din regiunea Abruzzo, a mers la slujba de Înviere cu mic cu mare să ia lumină și să participe la slujba religioasă. Mulți din credincioși erau din alte sate învecinate localității Vasto  sau chiar de mai departe, veniți la rude și prieteni.

Cum aici lăcașul de cult e mi și neîncăpător pentru un astfel de eveniment, slujba s-a ținut în aer liber. Nimic deosebit cu aceasta.

Slujba a început însă, și s-a și desfășurat, sub conducerea unei femei. Cei prezenți , datorită disputelor din familia „unusului”, au fost nevoiți să asculte prima parte a slujbei din gura… preotesei.  Și așa a continuat până la  miezul nopții când a apărut preotul și și-a intrat în drepturi.

Dincolo de faptul că o lumânare s-a vândut cu 4 euro, preotul nu prea avea aptitudini la citit din carte și, colac peste pupăză, „a uitat” să mai facă și cele trei înconjurări de biserică. Asta, probabil, pentru că biserica nu există încă.

Departe de țară și de tradițiile cu care au copilărit și pe care și le-ar fi dorit cât mai apropiate de ei, românii au fost bucuroși că au luat măcar lumină și s-au revăzut pentru a fi împreună la un eveniment atât de important din viața lor creștină.