[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Sodoma” – o carte care va răvăși Vaticanul

Pe 21 februarie, la prestigioasa editură italiană Feltrinelli, va ieși o carte care deja face valuri: Sodoma – anchetă în inima Vaticanului. 
Un volum al jurnalistului și sociologului francez Fréderic Martél în care este descris Vaticanul ca „cea mai mare comunitate gay din lume”. Statul ecleziastic al Vaticanului așteaptă cu „înfrigurare” această carte și revelațiile din paginile sale.

Pentru Fréderic Martél, biserica catolică, in primis conducerea sa, Vaticanul, este cea care pe față duce o luptă împotriva comunității Lgbt, a căsătoriilor și adopțiilor din partea gay-lor, dar care în realitate este și practică homosexualitatea, demonstrând o duplicitate care nu are nimic a face cu jurământul de castitate depus la începutul vieții de preot.

Este vorba, în substanță, de o biserică „homofobă”, locuită de preoți care au în mod normal și natural relații homosexuale. „Vaticanul are una dintre cele mai mari comunități homosexuale din lume, scrie autorul, și mă îndoiesc că până și-n Castro, cunoscut cartier gay din san Francisco de-acum destul de hetero, vor fi la fel de mulți.”

Cartea începe cu un telefon primit de Papa Francisc de la Francesco Lepore, un fost preot aflat în serviciul vaticanuluimult timp, în care ex preotul îi povestește viața sa de preot homosexual.

Cartea tratează mai multe aspecte ale politicii vaticanului, pe care vi le vom face cunoscute imediat ce va fi lecturată în întregime.

Lasă un răspuns