[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Șofer român beat, prins în Italia cu droguri în valoare de 3 milioane de euro

În acoperișul unei caravane ascundea 300 kg de marijuana, cu o valoare de 3 milioane de euro. Un român în vârstă de 50 de ani a fost arestat.

Bărbatul a fost reclamat duminică noapte de un alt şofer, care s-a plâns la poliţia rutieră că rulota nu este bine asigurată şi pune în pericol alţi participanţi la trafic. Agenţii au intervenit rapid şi l-au condus pe om cu vehicululul la secţie, pentru a rezolva problema cu rulota, deoarece nu era suficientă lumină pe şosea.

Omul era însă extrem de nervos şi în stare avansată de ebrietate, potrivit poliţiştilor. A început să-i înjure şi i-a ameninţat pe agenţii de la Rutieră când au vrut să-i percheziţioneze rulota. Ca urmare, aceştia au cerut ajutorul unei patrule mobile.

Când au intrat, în fine, în rulotă, agenţii au fost uimiţi de mirosul de marijuana. Au găsit o pungă de 10 kilograme sub un sac cu jucării pentru copii. Românul a început să plângă şi le-a spus că a găsit drogurile aruncate pe şosea şi le-a luat fără să ştie ce sunt.

La un control mai amănunţit, poliţiştii au realizat că rulota are acoperiş dublu, în care erau ascunse aproximativ 300 de kilograme de marijuana. Românul, identificat drept Dan Conovici, rezident în oraşul Vittoria din regiunea Ragusa, este anchetat acum de procurori. Captura de droguri, un record pentru această regiune, valora circa 3 milioane de euro.

Sursa: Corriere di Ragusa