[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Soluții eficiente pentru prevenirea și tratarea petelor maronii de pe față și decolteu

Frecvent după expunerea la soare și odată cu înaintarea în vârstă, pe dosul mâinilor, pe decolteu, umeri și mai ales pe faţă, apar pete maronii care se înmulţesc dacă nu folosim creme cu protecție solară

Nu abandonaţi crema cu SPF 50+, oricare ar fi anotimpul şi condiţiile meteo.

Petele reprezintă acumulări ale melaninei – un pigment din piele, secretat de melanocite, care are rol de protecţie, determinând nuanţa pielii fiecărei persoane.

Prin „iritarea” repetată a acestor celule de către razele ultraviolete, secreţia de melanină scapă de sub control, iar prin producerea lui în exces se produc petele pigmentare, cunoscute sub diferite nume: pete de soare, de vârstă, pete de la ficat, pistrui, lentigine, sau, în cazurile mai avansate, melasmă. Factorul hormonal deţine un rol important în apariţia petelor pigmentare.

Petele pigmentare nu ţin cont de tipul de ten, apărând atât la brunete, cât şi la persoanele cu tenul deschis. Apar frecvent pe faţă la femeile însărcinate, sau a acelora care iau anumite pilule contraceptive sau care urmează un tratament de substituţie hormonală.

Pălăria și ochelarii de soare nu trebuie să ne lipsească când mergem la mare. Ne ajută să prevenim apariția petelor și ridurilor cauzate de razele ultraviolete.
Petele pot fi estompate, dar șansele sa dispară complet sunt destul de mici, mai ales daca sunt lăsate pe loc, netratate, petele pigmentare se fixează din ce în ce mai bine în piele, aşa că eliminarea lor va fi din ce în ce mai anevoioasă. Ele se vor extinde în suprafaţă şi vor fi mult mai dificil de îndepărtat;
De aceea prevenirea este atât de importantă.

Metode de atenuare și de dispariţie a petelor pigmentare

Tratament noninvaziv Broad Band Light (BBL) și Peelingul laser facial (MLP) – adică se asociază tratamentul BBL care denaturează petele pigmentare cu un peeling laser pentru a antrena curăţarea mult mai eficientă a pielii.

Această intervenţie îndepărtează stratul superficial al petelor pigmentare.

Tratamentul BBL şi laserul ProFractional – acest laser practic face microexcizii în toată grosimea petelor pigmentare, scoţând pata în toată grosimea ei.

Pielea va fi mult mai curată, luminoasă şi mai decolorată.

Cum „ascundem” petele?

  • Fața se spală cu un produs de curățare non-agresiv. Se tamponează pielea cu un prosop uscat și se aplică o cremă hidratantă.
  • Se aplică o bază de machiaj sau fond de ten lichid, fără a insista asupra petelor de la soare. Baza de machiaj trebuie sa uniformizeze culoarea tenului.
  • Se folosește un corector într-o culoare asemănătoare petelor maronii.
  • Un corector mai deschis la culoare se aplică direct pe pete.
  • Se uniformizează
  • Se aplică un strat delicat de pudră (aceasta fixează machiajul). Pudra împiedică stergerea corectorului și protejează zona de razele soarelui.

Sursa: CSID