Somonul conţine o doză mare de vitamina D, care declanşează acţiunea celulelor imunitare ale corpului, distrug bacteriile şi virusurile și te ajută să lupți împotriva bolilor. Prepară somon fript cu roșii sote şi bucură-te de această reţetă rapidă, gata în câteva minute
Ingrediente:
- 100 g file de somon
- ½ cană roșii cherry, tăiate jumătăți
- 1 lingură și jumatate oțet balsamic
- sare
- piper
- 2-3 frunze de busuioc, proaspete
Preparare:
Se pune la încins o tigaie nonaderentă și se unge ușor cu puțin ulei, pentru ca peștele să nu se lipească. Se asezonează fileul de somon cu sare și piper după gust și se adaugă în tigaie. Se frige pe ambele părți până când este bine pătruns.
Cât timp peștele se frige se adaugă și roșiile în tigaie și se sotează ușor.
Când peștele este gata, se adaugă în farfurie împreună cu roșiile. În tigaie se pune otețul balsamic și se amestecă la foc tare timp de 15 secunde, punându-l peste roșii. Poate fi garnisit cu câteva capere și frunze de busuioc.
Se servește alături de o garnitură simplă de orez sau quinoa fierte.
Poftă bună!