Somon cu legume la cuptor
Ingrediente:
700 g file de somon, 1 pahar vin alb, 60 g unt, sare şi piper 250 g dovlecei , 1 ardei gras roşu, 200 g roşii cherry, 3 linguri ulei de măsline , sare şi piper, 1/2 vin alb
Mod de preparare:
Spală şi curăţă dovleceii, ardeiul şi roşiile. Taie dovleceii felii, pe lungime, apoi bastonaşe. Curăţă ardeiul de seminţe, apoi taie-l fâşii late. Taie roşiile jumătăţi sau sferturi. Încinge uleiul într-o tigaie, pune legumele, sărează-le, după gust, şi prăjeşte-le 3-4 minute, la foc mare. Stropeşte-le cu vin alb, lasă-le pe foc până când acesta se evaporă şi condimentează-le cu sare şi piper, după gust. Topeşte untul într-o cratiţă, sărează şi piperează, după gust, bucata de somon, pune-o în cratiţă şi prăjeşte-o 1 minut. Intoarce-o pe partea cealaltă şi prăjeşte-o încă 2 minute. Stropeşte-o cu vinul alb. Pune somonul într-un vas termorezistent, toarnă peste el sosul lăsat la prăjit şi aranjează legumele pe lângă el. Pune-l în cuptorul reglat la putere maximă şi ţine-l 8 -10 minute.