[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sondaj IDOS despre integrarea românilor în Italia. PARTICIPĂ ȘI TU!

„Dragi prieteni din România”. Așa începe scrisoarea adresată românilor din Peninsulă de către Antonio Ricci, președintele IDOS, institutul care se ocupă cu cercetarea prezenței comunităților străine de pe teritoriul italian. 

Dragi prieteni din România,

suntem Centrul care se ocupă de dosarul statistic privind imigrația și care în 2008 și 2010 a editat două publicații despre prezența și integrarea cetățenilor români în Italia (România. Imigrarea și munca în Italia și Românii din Italia între refuz și acceptare).

La zece ani de la ultima contribuție și cu sprijinul Institutului de Studii Politice din San Pio V, am decis să actualizăm aceste cercetări și să aprofundăm și să punem la dispoziție date și considerații privind prezența românească actuală în Italia.

Cu toate acestea, imaginea nu ar fi completă dacă nu ar raporta cât de mult crezi tu însuți despre situația ta.

Prin urmare, vă invităm să colaborați pentru a obține cel mai bun rezultat al acestei publicații și să completați un chestionar special pregătit, sugerând și compatrioților dvs. să facă acest lucru. Chestionarul este absolut anonim. Este vorba de 50 de întrebări și vă va cere un angajament de aproximativ 10 minute.

Promitem să finalizăm cartea până la sfârșitul anului, să o traducem în limba română până în martie 2021 și apoi să o facem disponibilă gratuit la următoarele evenimente de prezentare sau prin diseminare digitală.

Pentru mai multe informații, puteți contacta managerul de proiect: Antonio Ricci (antonio.ricci@dossierimmigrazione.it).

Mulțumesc anticipat și salutări

Comunicat al Centrului de Studii și Cercetări IDOS

Lasă un răspuns