[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sorin Zlat, marele câştigător al competiţiei de pian Jacksonville Jazz Piano Competition 2015

Pianistul român Sorin Zlat  a câştigat Marele Premiu la competiţia de pian JACKSONVILLE JAZZ PIANO COMPETITION 2015 (The Great American Jazz Piano Competition), unul dintre cele mai prestigioase concursuri de jazz din America.

Sorin-Zlat-2015

Săptămâna trecută,  pianistul Sorin Zlat a participat la Concursul Internaţional de Jazz de la  Jacksonville, Florida, câştigând Marele Premiu. Deţinător a numeroase premii, Sorin Zlat, care este în plus şi clarinetist şi compozitor, a fost desemnat şi “Cel mai  premiat artist român”.

Este pentru prima oară în istoria concursului de peste 30 de ani cand un muzician român câştigă acest premiu. De asemenea este pentru prima dată cand juriul acordă acest premiu unui pianist din afara Statelor Unite ale Americii. A fost o competiţie foarte dificilă, din 200 de participanţi au ales doar 5 concurenti din toată lumea pentru finală, dintre care 4 americani şi eu. Toti concurenţii au fost foarte buni, unul dintre ei fiind chiar pianistul vestitului trompetist Arturo Sandoval, dar juriul şi publicul m-au ales pe mine în mod detaşat să  fiu marele câştigător. Pe lângă premiul monetar obţinut, am fost invitat să cânt în festival alături de Dennis Marks -contrabas, care concertează împreună cu Arturo Sandoval, şi colaborează cu importanţi muzicieni de jazz, şi Clyde Conner -tobe, care a colaborat cu Dizzy Gilepsie şi Oscar Peterson., povesteşte artistul român.

Sorin Zlat este singurul român care a câştigat Marele Premiu la concursurile Europa Fest în 2012 şi concursul internaţional de jazz pentru solisti de la Monaco.

Pe  5 iulie  va participa la competiţia de pian solo ce va avea loc în cadrul renumitului festival de jazz din Elvetia „Parmigiani Montreux Jazz Festival „. In vara anului 2016, artistul va concerta pe scena clubului Blue Note din New York.

Este pentru prima oara in istoria concursului de peste 30 de ani cand un muzician român castigă acest premiu.D easemenea este pentru prima data cand juriul acorda acest premiu unui pianist din afara Statelor Unite ale Americii. O competitie foarte dificila,unde, din 200 de participanti afost aleși doar 5 concurenti din toata lumea pentru finala, dintre care 4 americani si un român, Sorin Zlat. Toti concurentii au fost foarte buni, unul dintre ei fiind chiar pianistul vestitului trompetist Arturo Sandoval, dar juriul si publicul l-au ales pe Sorin castigator. Aceasta i-a adus si o invitatie sp cânte la festival alături de Dennis Marks – contrabas, care concerteaza impreuna cu Arturo Sandoval, si colaboreaza cu importanti muzicieni de jazz,

Sorin Zlat mai deține și alte primate, fiind singurul român câștigător al „Marelelui Premiu” la concursurile „EuropaFest”(2012) si al „Consursului International de jazz pentru solisti de la Monaco”(2014). Pe 5 iulie 2015, va participa in competitia de pian solo ce va avea loc in cadrul renumitului festival de jazz din Elvetia „Parmigiani Montreux Jazz Festival „. Organizatorii concursului Jacksonville Jazz Piano Competition l-au invitat sa concerteze și pe scena festivalului si la clubul Blue Note din New York in vara anului 2016.