[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Soveja: stațiunea moartă, satul pe moarte, drumul spre Lepșa mort…

      Lăsată de izbeliște ca majoritatea localităților rurale, mereu la mâna jupânilor din politica județeană, Soveja, localitatea de munte cu care odată se făleau vrâncenii, astăzi e pe patul de moarte: o populație redusă la mai puțin de jumătate în 30 de ani (de la peste 3800 la mai puțin de 1800 actualmente), economie locală inexistentă, o administrație care a supt cât a putut pentru lucrări de mântuială, tineret emigrat sau plecat prin țară, planuri de urbanism și de dezvoltare zero…
         Comuna se află și la capăt de drum, în munți, singura sa cale de ieșire fiind drumul spre Panciu-Tișița-Focșani. Există, teoretic, și drumul peste munte, spre Lepșa, dar impracticabil. De 20 de ani baronul județului minte comunitatea că gata, veți avea drum. Dar toate articolele din presă și declarațiile pompoase ale iubitului mincinos Oprișan au rămas fără rezultat.
         Astăzi la putere sunt liberalii de la care oamenii așteaptă altceva. Altceva decât a promis și făcut PSD. Mai ales că banii pentru acest proiect al drumului peste munte, care să lege Soveja de Șoseaua Vrancei și județele Covasna și Brașov există. Mai lipsesc semnăturile de eliberare a acestor fonduri pe care miniștrii liberali (unul dintre ei vrâncean – Ion Ștefan) ar trebui să le pună.

       Însă nici liberalii nu mai cred în liberali. Ionuț Filimon, candidatul la primăria Sovejei s-a săturat și el de promisiuni și a postat o scrisoare virulentă, adresată ministrului dezvoltării, Ion Ștefan. V-o prezentăm mai jos:  

„𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗜𝗼𝗻 𝗦𝘁𝗲𝗳𝗮𝗻 𝗮 𝘂𝗶𝘁𝗮𝘁 𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗦𝗼𝘃𝗲𝗷𝗮?!
      A venit momentul să livrăm! PNL trebuie să demonstreze că nu este un alt PSD!

       Știm cu toții situația județului Vrancea, controlat până acum de PSD și Marian Oprișan. Rezultatele obținute de noi la alegerile europarlamentare și prezidențiale ne-au arătat că ne putem îndepãrta de eticheta de județ roșu, cu condiția să vrem acest lucru. Din păcate, pe lângă problemele pe care le avem cu starea socio-economică a județului, a mai apărut și pandemia de coronavirus care a lovit întreaga lume și care ne va marca existența. Trebuie să gestionăm întreaga situație, fie că ne place sau nu, și să ne ținem de promisiunile făcute și astfel să demonstrăm că NOI NU SUNTEM PSD!

Ion Ștefan, inistrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației 

       De câteva luni bune avem Guvern PNL, iar din momentul schimbării am spus și susțin că noi reprezentăm un partid care trebuie sa scoată România din acest haos. Haos care, din păcate, s-a instaurat și în Soveja de ani buni.

        Domnule ministru al lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ștefan, vrâncean care pretindeți că știți situația comunităților locale, ați mers des la Soveja, cunoașteți suficient de bine situația drumului DN2L care face legãtura între Soveja și Lepșa, drum care în acest moment nu mai este considerat de actualitate. De ce nu mai este un obiectiv principal? Sau a fost plasat ca și altele?
De aproximativ 20 de ani așteptăm să se întâmple ceva cu acel drum.

       Dacă ministrul nostru nu face nimic, nu ne rămâne nimic altceva decât să ne rugăm de divinitate!
       PNL, împreunã cu mine, deține un proiect pentru Soveja, iar ministrul Ion Ștefan îl știe.
       A fost acolo când acest proiect a fost lansat, în același timp cu candidatura mea pentru primăria Soveja. Acum întreb și eu la fel ca toți sovejenii: domnule ministru, ce facem?
       Procedăm la fel ca PSD?

      Angajamentul luat în fața sovejenilor trebuie respectat, iar eu vă cer public să deblocați acestă situație care trenează de ani buni. Vă cer, în numele întregii comunități, să luați ACUM măsuri pentru urgentarea lucrărilor la drumul DN2L, Soveja – Lepșa, drum de care depind multe alte proiecte de investiții din această zonă!
Domnule ministru Ion Ștefan, Soveja s-a săturat de promisiuni fără acoperire, să demonstrăm că noi nu suntem PSD!”

      Contactat telefonic, ministrul Ion Ștefan a declinat orice responsabilitate aruncând pisica în grădina lui Oprișan. „Oprișan conduce județul de 20 de ani iar drumul este în administrarea Consiliului Județean”.  Ministrul a mai spus că drumul Lepșa Soveja nu este de competența Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei iar o declarație oficială nu există.

       Așa că, dragi vrânceni și locuitori ai satelor de munte, mai aveți de așteptat. Tot la mila celor pe care i-ați votat cu încredere rămâneți.
 

Cristi Merchea
 

Lasă un răspuns