[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Spania va nota numele tuturor celor care vor refuza vaccinarea

       Spania va adopta o măsură pe cât de curioasă pe atât de controversată în legătură cu vaccinul pentru coronavirus. Deși vaccinarea nu este o bligatorie, cei care vor refuza vor fi introuși pe o listă, într-un „registru” care va fi, ulterior, difuzat și celorllte țări europene, a ajunțat ministrul Sănătății, Salvador Illa.

      Acesta a asigurat însă că documentul ni va fi public, ci completat confor legii privacy în vigoare.

Vaccinarea va fi gratuită în Spania și se va efectua „urmărind cu rigurozitate obiectivele prioritare fixate în planul vaccinării, cu cetățenii care vor fi convocați pentru administrare acestuia în așa fel ca virusul să fie învins” a mai declarat ministrul.

      Declaraţia sa survine la o săptămână după publicarea unui studiu al Centrului de investigaţii sociologice, care a relevat o scădere spectaculoasă a procentului spaniolilor reticenţi faţă de vaccinare, de la 47% în noiembrie la 28% în decembrie, în timp ce procentul celor care sunt de acord să se vaccineze a crescut de la 36,8% la 40,5%.

      Spania este una dintre ţările europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a început duminică vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

Lasă un răspuns