[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Starea de alertă se prelungește în România cu 30 de zile de la 14 noiembrie

      Guvernul a adoptat, joi seară, hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 14 noiembrie, secretarul de stat în MAI Raed Arafat precizând că măsurile care vizează prevenirea şi controlul infecţiilor cu SARS-CoV-2 prevăzute sunt, pe fond, similare cu cele în vigoare.

     “S-a ţinut cont de propunerile cuprinse în hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 54 din 2020 care a avut loc astăzi după-amiază, iar prin proiect se propune prelungirea stări de alertă cu 30 de zile începând cu 14 noiembrie 2020. Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirus SARS-CoV-2, condiţiile concrete de aplicare şi destinatarii acestor măsuri, precum şi instituţiile şi autorităţile publice care le pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata prelungirii sunt pe fond similare cu cele în vigoare”, a precizat Raed Arafat după şedinţa de guvern.

     El a subliniat că măsurile luate înainte rămân în vigoare, menţionând că pentru elaborarea acestora au avut loc consultări cu un grup de epidemiologi.

      „Au fost propuse aceleaşi măsuri de protecţie sanitară care vor fi luate pe timpul procesului electoral al alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie”, a spus Arafat.

      Acesta a menţionat că s-a creat baza legală pentru ordinul privind condiţiile de protecţie sanitară în secţiile de vot care vor fi organizate în afara României.

“Totodată pentru alegerile parlamentare vor fi organizate secţii de vot în afara României, în alte ţări, motiv pentru care s-a creat baza pentru emiterea unui ordin pentru stabilirea condiţiilor de protecţie sanitară, un ordin care urmează să fie emis de ministrul afacerilor externe, împreună cu ministrul sănătăţii”, a afirmat Arafat.

     Totodată, s-au stabilit regulile de organizare a sărbătoririi Zilei Naţionale a României în 1 decembrie, a adăugat Raed Arafat.

    De asemenea, s-a  ….
Continuare pe agerpres.ro

Lasă un răspuns