[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Statul spaniol șterge restanțele românilor care nu-şi mai pot plăti ratele!

spania

Zeci de mii de români din Spania au primit o veste neașteptată. Guvernul de la Madrid a dat o lege prin care statul va şterge restanţele celor care nu-şi mai pot plăti creditele, relatează jurnalmm.ro

 Românii care nu îşi mai permit să-şi achite creditele la bănci ar putea fi iertaţi de plata restanţelor.

Măsura ce îi vizează pe românii datornici la bănci aflaţi în Spania, se va aplica celor care au venituri mai mici, de sub 22 de mii de euro pe an.

În Spania trăiesc peste un milion de români, iar potrivit estimărilor, două treimi dintre aceştia au făcut împrumuturi la bănci. Poate chiar mai mult de jumatate au rezolvat problemele cu banca în vreun fel, adică au dat înapoi casa, au plătit nişte bani, au rămas cu nişte datorii pe care le-au plătit. Potrivit unor statistici, circa o sută de mii de români ar fi șomeri în Spania, cei mai mulți regăsindu-e în zona Madridului.

Totuşi, zeci de mii de români continuă să fie datori vânduţi băncilor spaniole. Pe măsură ce Spania s-a cufundat în criză, ei nu şi-au mai putut plăti ratele.

“Până acum, banca te urmarea 20 de ani, acum te urmăreşte 5 ani, de asemenea, şi plafonul e ceva mai mic”, a spus Daniel Ţecu, preşedinte FADERE.

Astfel, statul spaniol va şterge datoriile familiilor de români care câştigă sub 22.000 de euro pe an, dar după ce vor preda bunurile dobândite în urma contractării împrumutului. Măsura Guvernului trebuie totuși aprobată şi de Parlament.